Uludağ Üniversitesi’ne Sağlık Bilimleri Fakültesi geliyor

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Yüksekokulu’nun kampüs içerisindeki yeni binasının inşaatını yerinde inceleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Önümüzdeki yıl hizmete sunacağımız Sağlık Yüksek Okulu’nu yeni binası ile birlikte ve Sağlık Bilimleri Fakült

Uludağ Üniversitesi’ne Sağlık Bilimleri Fakültesi geliyor

Sağlık Yüksekokulu binasının son teknoloji ile kurgulanmış bir yapı olacağını söyleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Ulcay, “Temmuz ayında temelini attığımız Sağlık Yüksekokulu binasını 2016 yılının Mayıs ayı içerisinde bitirerek eğitim-öğretime açmayı hedefliyoruz. 3 bin metrekarenin üzerinde bir kullanım alanına sahip olan yeni Sağlık Yüksekokulu binasının zemin katında 81 kişilik dört adet dershane, 2 adet uygulama salonu, 5 adet idari büro ve 315 kişilik amfi yer alacak. Binanın birinci katında ise 27 adet yönetici ve akademisyen odası bulunacak. Yeni yapılan binanın derslik ve ofisleri değişken debili merkezi klima ile soğutulacak. Teknolojik gelişmelere uygun olarak planlanan binanın su tesisatı ise tasarruf sağlayacak şekilde tasarlandı. Her iki katında da engelli tuvaletleri bulunacak olan binanın iki duraklı engelli asansörü de bulunacak. Yüzde 50’sinden fazlası bitirilen binayı 2016 yılında eğitim ve öğretim yapabilecek şekilde hizmete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE ŞANTİYEYE DÖNECEK”

Göreve geldikleri ilk 8 ay içerisinde üniversiteyi karış karış planladıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 2016 yılında birden fazla projenin temelini atacaklarını vurguladı.

Rektör Ulcay, “Master plan çalışmamızla birlikte 8 aylık görev süremiz içerisinde öncelikli olarak üniversitenin her köşesini planladık. Projelerimizi hazırladık. Şimdi bu çalışmaların sonuna geldik. Artık 2016 yılında projeler bir bir uygulamaya geçirilecek. Bitirilen projelerimizi de hizmete sokacağız. Sağlık Yüksekokulu binasının yanı sıra merkezi laboratuvar inşaatlarımız da sürüyor. İki projeyi de 2016 yılında hizmete açacağız. Bunların yanında Hukuk Fakültesi’nin, yeni Rektörlük Binası’nın ve Öğrenci Yaşam Merkezi’nin temellerini de yine önümüzdeki yıl içerisinde atacağız. Hepsinin yatırım planlarını onaylattık. Bütçeleri alındı. Artık üniversitemizi adeta bir şantiyeye döndürerek, geleceğin Uludağ Üniversitesi’ni oluşturmaya başlayacağız. Gerek öğrencilerimiz gerekse de akademik kadromuz için Türkiye’de örnek gösterilecek bir üniversiteyi hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X