Uludağ yarı yıl tatiline hazır

Kayak merkezlerinde kar yağışının beklentileri karşıladığına ve pistlerin iyi durumda olduğuna dikkati çeken turizm sektörü temsilcileri, yarı yıl tatilinden umutlu olduklarını belirtti.

Uludağ yarı yıl tatiline hazır

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da oteller, 18 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatiline yüzde 100’e varan dolulukla girecek.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, 18 Ocak’ta başlayacak sömestr tatili dolayısıyla iç piyasada turizm hareketliliğinin artacağını söyledi. Güney Marmara’nın da iç turizmden önemli pay elde ettiğini kaydeden Saraçoğlu, ‘’Sömestrde özellikle kaplıca ve kayak merkezleri yoğun talep görüyor. Yarıyıl tatiliyle ilgili turizmciler olarak hazırlıklarımızı yaptık. Uludağ kış turizminin başkenti. Uludağ’da şu anda rezervasyonlar yüzde 95’lerde hatta yüzde 100’e varmak üzere. Son aldığımız bilgiler bu yönde’ dedi. Kaplıca turizmiyle alakalı Bursa’ya gelip hem Uludağ’da kayak yapmak hem de kaplıcalardan istifade etmek isteyen yerli turistlerin de olduğunu ifade eden Saraçoğlu, pek çok kişinin şehrin kültürel ve tarihi dokusunu görerek tatilini geçirmek istediğini anlattı.

PİSTLER ÇOK İYİ DURUMDA

Uludağ’a karın biraz geç yağdığını ve bundan dolayı sezon başında biraz stres yaşadıklarını vurgulayan Saraçoğlu, ‘’Yılbaşına 1-2 gün kala çok yoğun bir kar yağışı başladı. Pistler şu anda çok iyi. Tam kayak yapılabilir düzeyde. Pistlerin karla dolu olması özellikle snowboard ve kayakçılar için ilgiyi artırıyor. Hafta sonları Uludağ yolunda uzun araç kuyrukları oluşuyor. Son 1 ay içinde özellikle turizm amaçlı Google’daki aramalarda ‘Bursa, Uludağ ve teleferik’ yazdığınızda geçmiş aylara oranlara yüzde 400’lük artış var. Bu da Uludağ’ın Türkiye için ne kadar önemli bir cazibe merkezi olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu. Yakın bir zamanda festivallerin başlayacağını hatırlatan Saraçoğlu, böylece yoğunluğun daha da artacağının altını çizdi. Murat Saraçoğlu, şöyle devam etti: ‘’Önümüzde 1-1,5 aylık gibi bir sezon süreci daha var. Bu yıl çok başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz.”

DOLULUKLAR % 100’E ULAŞTI

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır da, yarı yıl tatilinde özellikle iç pazarda ciddi bir hareketlilik yaşandığını dile getirdi. Ülke genelindeki rezervasyonların sevindirici nitelikte olduğuna dikkati çeken Çorabatır, ‘’Termal ve kayak merkezlerinin bulunduğu bölgelerdeki otellerde doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı. Kış turizminin olduğu Uludağ, Palandöken, Kartalkaya, Erciyes, Davraz ve bu gibi bölgelerde kar yağışının da beklenen seviyede olmasıyla ciddi bir yoğunluk bekleniyor. Denizli, Pamukkale, Afyonkarahisar, Sandıklı, Kızılcahamam gibi termal bölgelerdeki otellerde de doluluk oranları sevindirici boyutta” şeklinde konuştu.

YOĞUNLUK YAŞANACAK

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca ise, yarıyıl tatilinin başlamasıyla turistik bölgelerde yoğunluk yaşanacağına işaret etti. Dolu dolu bir sömestr beklediklerini anlatan Atmaca, ilk olmasına rağmen kasım ayındaki ara tatilin de rağbet gördüğünü belirtti. Sömestrle ilgili talebin daha fazla olduğunu ifade eden Atmaca, ‘’Her yerde kar yağdı, kış daha çok hissedilmeye başladı. Bundan dolayı daha fazla tatilciyi ağırlayacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X