Uludağ yarı yıl tatiline sisli girdi

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da sömestr tatilinin ilk günü sis etkisini gösterdi. Karnelerini aldıktan sonra pistlere akın eden öğrenciler, göz gözü görmeyen siste zor anlar yaşadı.

Uludağ yarı yıl tatiline sisli girdi

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, okulların sömestr tatiline girmesiyle ziyaretçi akınına uğradı. Aileler, karnelerini alan ve yarı yıl tatiline giren çocuklarıyla Uludağ’a gelerek 1 buçuk metreye ulaşan karın keyfini çıkardı. Bazı vatandaşlar kayak yapmanın tadını çıkartırken, bazı vatandaşlar da kar topu oynayarak yarı yıl tatiline hoş geldin dedi. Eksi 12 dereceye kadar düşen sıcaklığa aldırış etmeyen tatilciler yürüyüş yapmaktan da kaçınmadı. 

Bazı çocuklar kayak öğretmenleri eşliğinde kayarken, eğitime gerek görmeyenler ise pistte hünerlerini sergiledi. Dolup taşan pistlerdeki acemi kayakçılar renkli görüntüler oluşturdu. 

Öte yandan Uludağ’da sabah saatlerinde başlayan sis, öğleden sonra etkisini arttırdı. Görüş mesafesinin 20 metreye kadar düşmesiyle jandarma ekipleri piste çıktı. Kar motorlarının flaşörlerini yakan ekipler, pistlerde devriye atarak tatilcileri uyardı. Uludağ’da karın tadını çıkartan öğrenciler ise, karnelerini aldıktan sonra aileleriyle birlikte Uludağ’a çıktıklarını ve kayak yapmanın keyfini yaşadıklarını belirtti. Uludağ’da kar yağışının 3 gün boyunca aralıklarla devam edeceği ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X