Uludağ yaz turizminin de gözdesi

Türkiye’nin önemli kayak ve kış turizm merkezlerinden Uludağ, yapılan “köşk”lerle yaz sıcaklarında da tatilcilerin gözdesi olmaya başladı.

Uludağ yaz turizminin de gözdesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Uludağ Milli Parkı’ndaki Sarıalan ve Çobankaya mevkilerinde yaptırılan “orman köşkleri” ve “orman evleri” yoğun ilgi görüyor.

Temmuz ve ağustos ayı rezervasyonları şimdiden dolan 75 orman köşkü ve 200 orman evi, ramazan ayında serin ortamları tercih eden ziyaretçilerini bekliyor.

Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Uludağ Milli Parkı’nda 2013’den itibaren ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti.

Ziyaretçilerin konaklaması için toplam 75 orman köşkü yaptırıldığını, bunların 23’ünün Çobankaya, 52’sinin de Sarıalan mevkisinde yer aldığını anlatan Güngör, ayrıca 140’ı Sarıalan, 60’ı da Çobankaya’da olmak üzere 200 orman evi inşa edildiğini kaydetti.

Günlük ücretler 190 liradan başlıyor

Orman köşklerinin büyüklüklerine göre 3 tipte yapıldığını söyleyen Güngör, C tipi köşklerin günlük 190 lira, B tipi köşklerin 250 lira, A tipi köşklerin ise 300 liraya kiralandığını, ayrıca elektrik ve varsa hizmet bedelinin tahsil edildiğini belirtti.

Orman evlerinin günlük kira bedelinin ise 15 lira olduğunu, konuklardan ayrıca tükettikleri elektrik bedelinin alındığını aktaran Güngör, orman evlerinin ortak kullanım alanında bulunan banyo ve tuvalet gibi yerlerin elektrik ücretinin ise idare tarafından karşı karşılandığını ifade etti.

– “Temmuz ve ağustos rezervasyonlarımız doldu”

Konaklama tesislerinin 1 Haziran-15 Eylül arasında hizmet vereceğini, rezervasyon için Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğünün aranabileceğini belirten Güngör, şunları kaydetti:

“Uludağ yazın da ciddi bir ziyaretçi akınına uğruyor. Gerek orman evlerine gerekse orman köşklerine ciddi bir talep var. Şu anda temmuz ve ağustos ayı rezervasyonlarımız doldu. Sadece eylül başında ve ramazan ayının da başladığı haziranın ilk üç haftasında boşluklarımız var. Gerek Bursalı gerekse başka şehirlerden ramazan ayında bol oksijenli ve serin ortamda oruç tutmak isteyen ya da doğanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlarımızı orman evlerimize ve köşklerimize bekliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X