Uludağ’a akın edip çuvallarla topladılar

Uludağ eteklerinde kestane bereketi yaşanıyor. Bursalılar, kestane toplamak için Uludağ’a akın ediyor.

Uludağ’a akın edip çuvallarla topladılar

Sonbahar ve kış mevsiminin unutulmazları arasında yer alan kestaneler Uludağ’da kendiliğinden yetişiyor.

 

Hafta sonu hava yağışlı olmasına rağmen teleferikle ya da Zeyniler köyünden yürüyerek dağa çıkan vatandaşlar, ellerinde eldiven ve sırık, sırtlarında çuvallarıyla farklı görüntüler oluşturuyor.

 

Besleyici ve kalori değeri yüksek, vitamin açısından zengin olan kestane taze olarak veya haşlanarak yenildiği gibi, kebabı da yapılabiliyor.

Yaz kış fark etmeden her hafta sonu yürüyüş düzenleyen Teamsahlar Trekking Grubu ise, sağanak yağış altında Hünkar Köşkü üzerinden Sarıalan’a çıktı. Yabani elma, muşmula ve kestane toplayan grup yaklaşık 12 kilometre yol yürüdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X