Uludağ’a girişte bölge halkı para ödemeyecek

Aydın’dan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın devreye girdi, Uludağ’a kurulacak elektronik geçiş sistemine bölgede yaşayan vatandaşlar para ödemeyecek.

Uludağ’a girişte bölge halkı para ödemeyecek

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bütçesinde yaptığı konuşmada Uludağ Milli Parkı’nda kurulması planlanan elektronik geçiş sistemini gündeme getirdi. Orman köylülerinin bu konuda çok dertli olduğunu dile getiren Aydın, her gün bu konuda çok sayıda telefon aldığını söyledi. 

Aydın, “Milli parklar otoban değildir. Parklarda çalışan çok sayıda yöre insanı vardır. Ve bu insanlar geçimlerini bu parklardan sağlamaktadır. Şimdi siz buraya bu geçiş sistemini koyarsanız, üç kuruş kazanan orman köylüsünü oradaki esnafı bitirirsiniz. Bu konuda soru önergesi verdik ama yanıt alamadık” diye konuştu. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da  gerekli talimatı vereceğini bölgede yaşayan vatandaşların ücretsiz gireceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X