Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Uludağ ile ilgili projelerine değinerek, bölgenin sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin bir değeri olduğunu vurguladı. Uludağ’ın mevcut potansiyelini hem dağ hem de alternatif turizmlere kazandırmak zorunda olduklarını aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
“Uludağ ile ilgili geçmişte çok şey söylendi, konuşuldu. En son bundan birkaç ay önce biz Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Valiliğimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, üniversitelerimiz ve şehrimizin diğer dinamikleri bir çalışma yürüttüler. Bu çalışma çerçevesinde Uludağ’ı dört mevsim turizme kazandırmak için, işlerlik kazandırmak, Türkiye’ye bir değer olmasını sağlamak için bir eylem planı hazırlandı. Bir yıllık, iki yıllık eylem planları olarak bunlar öngörüldü. Şu anda onların gerçekleştirilmesi süreci devam ediyor.”
Çavuşoğlu, Uludağ’da olimpik standartlarda, dünya standartlarında bir kayak pist inşasının sürdüğünü dile getirerek, “Kar üretme tesisleriyle ilgili süreç devam ediyor. Diğer taraftan mevcut yapı stoğu orada maalesef bize gerek mimari özellikleri gerekse dış özellikleri itibarıyla iyi bir görünüm vermiyor. O bakımdan orada o yapıların da dönüşümünü sağlayarak otellerle ve turizmcilerle anlaşma sağlandı. Oranın konseptine, yeşiline, iklimine, atmosferine uygun mimari tarzlarda yeni yapılacak yapılarla daha güzel ve cazibesi yüksek bir alan haline getireceğiz orayı.” dedi.
Uludağ’daki otopark sorunu
Çavuşoğlu, her kış sezonunda çok sayıda misafirin ağırlandığı Uludağ’da otopark sorununun adeta araba fabrikalarının önündeki, depolardaki araçları andıran bir halde olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Uludağ’da inşallah yerin altına birkaç kat otoparklar da inşa edeceğiz. Bunların yanı sıra orada bir de sanatoryum vardı, uzun yıllar atıl durumdaydı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) şimdi onu restore ediyor ve orasını da adeta bir sosyal merkez haline getireceğiz. Seminerlerin, toplantıların ve kongrelerin yapılacağı bir merkez haline gelecek orası. Bursa’yı kalkındırmak, güçlendirmek, hak ettiği noktaya taşımak için ben ve bütün arkadaşlarımla beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hizmet etmeye devam edeceğiz.”
Otomotiv Test Merkezi
Çavuşoğlu, Otomotiv Test Merkezi Projesi’nin uzun zamandır gündemlerinde olduğunu ve projeyi çok önemsediklerini ifade etti.
Otomotiv Test Merkezi’nin Türkiye için bir vizyon proje olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “Çünkü çok sayıda ülkede olmayan, olan ülkelerde de üretilen otomobillerin test için uzun aylar boyunca sıralar bekledikleri, üretilen teknolojilerin gizliliğine, mahremiyetine o otomotiv test merkezinin bulunduğu ülkelerin sahip olduğunu, edindiğini biliyoruz. Yerli üretim otomotiv hayaliyle ve projesiyle yola çıkan Türkiye’nin bir de Otomotiv Test Merkezi’ni inşa edecek olması, başlı başına bir olaydır.” diye konuştu.
Yenişehir’de daha önce test merkezinin yapılmasıyla ilgili karar verildiğini ve sürecin devam ettiğini anımsatan Çavuşoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Son olarak bunun ihalesi de yapıldı. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma çerçevesinde, hem gerek Türkiye’de üretilecek gerekse sair ülkelerde üretilmiş otomobiller burada test edilecek hem de savunma sanayisine ilişkin ürettiğimiz araç ve gereçler burada test edilmeye devam edecek. Yetinmiyoruz, test merkezinin yanına bir de Teknopark inşa edeceğiz ve Bursa’yı bu anlamda daha güçlü bir hale getireceğiz inşallah.”