Uludağ’da atlı kızaklar nefes kesti

Bursa’da ilk kez düzenlenen Geleneksel Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası nefes keserken, atlar pistin ve kızakların azizliğine uğradı. Atlı Kızak Türkiye Şampiyonu Yeşil Bursa Rahvan Atlar Binicilik Kulübü Sporcusu Mustafa Özpınar ol

Uludağ’da atlı kızaklar nefes kesti

Bursa’da ilk kez düzenlenen ‘Geleneksel Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası’, Uludağ Oteller Bölgesi’nde start verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi organizesinde gerçekleşen şampiyonanın ilk gününde Tek Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası ve Çift Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası kıran kırana geçti. Pistin ve kızakların azizliğine uğrayan atlar, zaman zaman kara batarak yarışı sürdürdü.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ’da yapılan etkinlik ve şampiyonaların düzenli yapılabilmesi için Uludağ’da tüm yetkinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerektiğini söyledi. Karaloğlu, şampiyonaya katılan tüm sporcuları kutlarken, bu tür yarışların Uludağ’da devamlı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’da ilk kez yapılan yarışların bazı aksaklıklarla birlikte güzel görüntüler sergilediğini ifade ederek, “”Bu yarışma Bursa’da ilkti, ilklerde bazı sıkıntılar yaşanabilir. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı örnek yarışlar yapacağız. Ama bugün bu zor şartlarda yapılan yarışlarda yine de güzel yarışlar oldu, güzel görüntüler oldu. Dereceye girenleri kutluyorum.” dedi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Kızaktan Sorumlu As Başkan Günal Genç ise, şampiyonanın bu sene Yeşil Bursa’nın Uludağ’ın da yaptıklarını belirterek, “Müsabakalarımız atlı kızakta ilk defa yapılıyor. Kış sporları için buradayız. 14 güzide kulübümüz katıldı. Erzurum, Kars, Ankara ve Bursa’dan katılan kulüplerimize teşekkür ediyorum. Bugün gerçekten çok güzel görüntüler ortaya çıktı” diye konuştu.

Büyük ilginin gördüğü şampiyonada Yeşil Bursa Rahvan Atlar Binicilik Kulübü Sporcusu Mustafa Özpınar şampiyon olurken, Erzurum Altınbulak Atlı Spor Kulübü Sporcusu İbrahim Karadaş ikinci, Kars Çıpkalı Köyü Doğanpınar Atlıspor Kulübü Sporcusu Reşat Keskin ise üçüncü oldu.

Şampiyon sporcuların madalya ve kupalarını Vali Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi.

Şampiyonanın ikinci gününde ise, erkekler, bayanlar, yıldızlar, minikler ve engelliler geleneksel kızak yarışması yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X