Uludağ’da ilk

İlk kez gerçekleştirilen Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası, renkli görüntülere sahne oluyor.

Uludağ’da ilk

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’da ilk kez gerçekleştirilen Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası, Uludağ Oteller Bölgesi 2. bölgede yapılan yarışlarla keyifli anlara imzasını attı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle Bursa’da ve Uludağ’da ilk kez düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Uludağ Oteller Bölgesi’nde ilk etapta sporcuların atlı kızaklarla yarıştığı etkinlikte, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen 14 spor kulübü yarıştı.

KÜRSÜYE ÇIKTILAR

Yarışları Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de ilgiyle takip ederken, organizasyon sonunda Büyükşehir Belediyesi Yeşil Bursa Rahvan Atlar Binicilik Kulübü sporcusu Mustafa Özpınar şampiyon oldu. Erzurum Altınbulak Atlı Spor Kulübü sporcusu İbrahim Karadaş’ın ikinci olduğu yarışlarda, Kars Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Spor Kulübü Sporcusu Reşat Keskin de 3. oldu.

ETKİNLİKLER ARTIYOR

“Bursa ve Uludağ, ayrılmaz bir bütün ve Türkiye’nin çok önemli iki değeridir” diyen Vali Karaloğlu, “Son yıllarda altyapı yetkilerinin Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesiyle Uludağ’ın altyapı sorunları çözülüyor. Etkinlik sayısı da her geçen gün daha da artıyor” şeklinde konuştu. Yarışların startını veren ve atlı kızakların müsabakasını ilgiyle izleyen Bursa, “Uludağ’da güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. ‘Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası’nın, Bursa’da ilk kez gerçekleştirilmesinin sevincini yaşıyoruz. Uludağ’a bu etkinlik sayesinde Erzurum’dan, Ankara’dan, Kastamonu’dan ve Kars’tan da gelen sporcularla bir aradayız” dedi.

İlki dün, atlı kızaklarla tamamlanan, yarın da geleneksel kızaklarla yapılacak olan yarışlar, programı izlemeye gelen Bursalılara da keyifli ve eğlenceli anlar yaşattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X