Uludağ’da kaçak yapılara izin yok

Kayak sezonunun sona erdiği Uludağ’da, imara aykırı 800 metrekarelik kaçak yapısı bulunan bir otel, mahkeme kararı ile tahliye edildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, otelin kaçak bölümlerinin imara uygun hale getirileceğini söyledi. Uludağ’da bu zamana kad

Uludağ’da kaçak yapılara izin yok

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Uludağ’da, otel ve misafirhanelerin kaçak yapılaşmasına karşı başlatılan yıkım çalışması devam ediyor. Daha önce 14 otel’in 24 bin metrekareden oluşan kaçak yapısının yıkımını sağlayan Bakanlık, işletmecilerin açtıkları davaların sonucunu bekliyor.

 

Uludağ’da 1’inci Bölgede bulunan bir otel, davayı kaybedince kaçak olarak inşa edilen otel odaları ve salonunda bulunduğu 800 metrekarelik alanın imara uygun hale getirilmesi için otelin boşaltılmasına karar verildi. Bu konudaki kesin kararın bakanlığın vereceğini söyleyen yetkililer, “Uludağ’da kaçak yapılaşmayla mücadele devam ediyor. Bu konuda işletme sahipleri bizlere kolaylık gösterdi. Bazıları ise yargı yolunu tercih etti. Mahkemeleri devam eden bazı oteller var onları bekliyoruz. Bu otel ise mahkemeyi kaybettiği için gereğini yapacağız” dedi. 

 

Toplam 6 bin yatak kapasiteli Uludağ’da 21 otel ile kamu ve özel sektöre ait 4 otel bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X