Uludağ’da kar altında kalan otomobilleri jandarma buluyor

Kar kalınlığının 2.5 metreyi aştığı Uludağ’da, kar altında kalan ve sürücüleri tarafından bulunamayan otomobiller, jandarma tarafından 3 metre uzunluğundaki çubuklarla karda sondaj yapılarak aranıyor.

Uludağ’da kar altında kalan otomobilleri jandarma buluyor

Tatilcilerin ‘Beyaz cennet’ olarak tanımladıkları Uludağ’da iki gün devam eden yoğun yağış nedeniyle kar kalınlığı 2,5 metreye ulaştı. Tatilciler, akşam park ettikleri otomobillerini, gündüz kar altında kaldığı için bulamayınca jandarmadan destek istedi. Belirtilen yere gelen ve otomobilin en son nereye park edildiğini öğrenen jandarma ekipleri, 3 metrelik  çubuklarla, kar üzerinde sondaj yaparak otomobilleri bulup, çevresindeki karı temizledikten sonra sahibine teslim ediyor. 

Uludağ’da sadece kaybolan veya mahsur kalanları değil, kar altında kalan otomobilleri de kurtaran jandarma, son iki gün içersinde kar altında kalan 28 otomobili bulup sahibine teslim etti. Jandarma, sürücülerden araçlarını bıraktıkları yeri çok iyi belirlemelerini istedi. 

Bu arada Uludağ’a geçen kayak sezonunda toplam 4.5 metre kar yağarken, bu yıl ise sezon bitmeden yağan kar miktarı 6.5 metreye ulaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X