Uludağ’da kar motoru ve kızak kiralayanlara kaza sigortası yapılacak

Bursa Valiliği’nce geçen 1 Aralık’ta yapılan Uludağ Milli Parkı Koordinasyon Toplantısı’ndaki alınan karar gereği kar motoru ve kızak aktiviteleri için belirlenen alanların ihalesi yapıldı.

Uludağ’da kar motoru ve kızak kiralayanlara kaza sigortası yapılacak

İhaleye Uludağ’da faaliyet gösteren iki işletmeci katıldı. İhalede en yüksek bedel 163 bin 500 lira oldu. Alınan karar gereği kar motoru ve kızak kiralayanlara ferdi kaza sigortası yapılacak.

Bursa Valiliği 2015-2016 yılı kayak sezonu öncesi Uludağ’la ilgili bir dizi önlem aldı. Yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlar kapsamında, daha önce Uludağ esnafının yaptığı kar motoru ve kızak kiralama işlerinin, Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından açılacak ihale ile kazanan firma tarafından yapılması kararlaştırıldı. Kızak için Birinci Gelişim Bölgesi’ndeki Yazıcı Camii’nin yan tarafı, kar motoru için de İkinci Gelişim Bölgesi’nden Çobankaya istikametinden yol boyu tahsis edildi. Bu alanlar dışında kar motoru ve kızak faaliyetleri ise yasaklandı.

Uludağ’da bu sezon kızak ve kar moturu kiralalayacak şirketlerin belirlenmesi için açılan ihale, Doğa Koruma Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı. Sadece iki işletmecinin katıldığı ihalede en yüksek bedeli olan 163 bin 500 lira veren şirket ihaleyi almayı hak kazandı.

SİGORTA ŞİRKETLERİYLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Yapılan ihale kapsamında kazanan firma, kiralayacağı kızak ve kar motoruna binen müşterilerine fersi kaza sigortası yapmak zorunda. Firma sigorta şirketleri ile görüşürken uygulanacak sigortanın bilet ile şehirlerarası otobüslerle seyahat eden yolculara uygulanan ferdi kaza sigortasının uygulanması öneriliyor. Bilindiği gibi, otobüse bileti alan bir yolcu firma tarafından otomatik olarak sigortalı oluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X