Uludağ’da kaybolan çocuk ağlayınca bulundu

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da ailesiyle birlikte kayak yaparken aşırı sisten yönünü şaşıran 7 yaşındaki Demir Karameşe kayboldu. Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, bulmak için seferber oldukları çocuğu, yaklaşık bir saat süren arama sonund

Uludağ’da kaybolan çocuk ağlayınca bulundu

Uludağ İkinci Oteller Bölgesi Mandra mevkisinde annesi Zeynep ve Babası Murat Karameşe ile birlikte kayak yapan Demir Karameşe aniden bastıran sis nedeniyle yönünü kaybetti.

 

Çevrede arama yapan ailesi çocuklarına ulaşamayınca jandarmaya bilgi verdi. Jandarma Arama Kurtarma, 15 görevli ve 8 kar motoruyla birlikte görüş mesafesinin birkaç metreye düştüğü bölgede arama başlattı.

 

Gürültüyü engellemek için bölgedeki telesiyejleri çalıştırmayan ekipler Demir Karameşe’nin kara saplanma ihtimali üzerine pistlerde kayak yapılmasını da bir süre durdurdu. Yaklaşık bir saat süre arama çalışmalarında ağlama sesini duyan jandarma ekipleri Demir Karameşe’yi kaybolduğu Mandıra Mevkisi’nin hemen yakınında bulunan kar kalınlığının 160 santime ulaştığı Tepe Bölgesi’nde buldu. 

 

DONMAK ÜZEREYMİŞ

 

Hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düşmesi nedeniyle donmak üzere olduğu belirlenen çocuğa ilk sağlık müdahalesi Jandarma ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Sıcak içecek ve çikolata verilen Demir Karameşe, 112 Sağlık istasyonuna götürülerek tedavi edildikten sonra ailesine teslim edildi. Çocuklarına kavuşan Zeynep ve Murat Karameşe çifti Jandarma ekiplerine teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X