Uludağ’da kaza yapan sürücü serbest bırakıldı!

Uludağ’da dün meydana gelen ve bir kadının hayatını kaybettiği, bir kadının da yaralandığı trafik kazasının ardından adliyeye sevk edilen sürücü serbest bırakıldı.

Uludağ’da kaza yapan sürücü serbest bırakıldı!

Kaza, dün akşam saatlerinde Uludağ’da meydana geldi. Sabri D. (49) idaresindeki 34 DT 6156 plakalı otomobil, kar nedeniyle kayarak, yolda yürüyen Necla Aladağ (49) ile arkadaşı Saniye Yaman’a (44) çarptı. Aracın altında kalan Aladağ, 13 yaşındaki oğlunun gözleri önünde metrelerce sürüklendi. Saniye Yaman ise karların arasına savrularak aracın altında kalmaktan kurtuldu. Aladağ ile Yaman, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansıyla Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Necla Aladağ kurtarılamadı.

Kazadan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan Sabri D., ‘Taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak’ suçundan adliyeye sevk edildi. Savcının adli kontrol tedbiri uygulanmasını istediği Sabri D., sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Günübirlik tatil için İstanbul’dan Uludağ’a geldiğini belirten kafe işletmecisi Sabri D., adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Olaydan derin üzüntü duyduğunu söyleyen Sabri D. yolda hiç bir işaret levhasının olmadığını öne sürerek, “Aracın frenler kilitlendi. Araba kayıyordu, kontrolü kaybettim. Yapılacak bir şey yoktu. Sonuçta bir can gitti. Çok üzgünüm. Bir insanın hayatına mal oldum. Tamamen dik yokuş, hem gidiş hem çıkış mecbur. Kaldırım yok, trafik işaretleri yok, engelleyici hiç bir şey yok. Dalıyorsun, istesen de çıkamıyorsun. Buzlanma olduğundan arabam kaydı gitti. Çok üzgünüm” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X