Uludağ’da korku dolu 3 saat

Uludağ’da ormanlık alanda kaybolan ve 3 saat boyunca korkulu anlar yaşayan 2 arkadaş arama kurtarma ekiplerini seferber etti.

Uludağ’da korku dolu 3 saat

Uludağ’a çıkan Y.M.(23) ve A.M.(23), Sarıalan mevkiinden Zeyniler Köyü’ne doğru yürüyüşe geçti. Ormanlık alanda bir anda çöken sis sebebiyle yollarını kaybeden iki arkadaş, kısa bir süre sonra Jandarma’yı arayarak yardım istedi. İhbarı alan İl Jandarma Harekat Merkezi, Coğrafi Konum Belirleme Sistemi üzerinden iki gencin konumunu belirleyerek, Uludağ Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi’ne bilgi verdi.

3 astsubay ve 4 uzman çavuştan oluşan JAK Timi, konumları belirlenen iki arkadaşa ulaşmak için yola çıktı. Yaklaşık 3 saatlik arama çalışmalarının ardından Kocaboğaz Mevkii olarak adlandırılan bölgede iki arkadaşa ulaşıldı.

İki gencin yapılan ilk kontrollerinde herhangi bir sağlık sorununun olmadığı belirlenirken, şahıslar Oteller Bölgesi’ne çıkartıldı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X