Uludağ’da pistler tekrar doldu

Kış turizminin göz bebeği Uludağ’da kar kalınlığı 25 santimetreyi geçti. Mart karını fırsat bilen tatilcilerde pistlere akın ederek kayak yapmanın tadını çıkarttı. Bir hafta önce lodos ve aşırı sıcak sebebiyle pistlerdeki karlar erimişti.

Uludağ’da pistler tekrar doldu

Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinden Uludağ’da dün başlayan kar yağışı gece saatlerinde de etkisini arttırarak devam etti.

 

Kar yağışının 25 santimetreyi geçtiği Uludağ’da mart karını fırsat bilen tatilciler ise pistlere koştu. Kayak takımlarını alan tatilciler, aile ve arkadaşlarıyla kayarak Uludağ’ın tadını çıkarttı. Bazı ailelerinin ise kar topu oynadığı görüldü. 

Öte yandan acemi kayakçılar da pistlerde yerini aldı. Bazı vatandaşların ayakta durmakta güçlük çektiği ve düştüğü görüldü. Hafta sonunu fırsat bilen bazı tatilcilerde kızakları ile pistlere akın etti. Ayrıca gençlerde ellerinde cep telefonuyla fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi. 

Hafta sonunu Uludağ’da geçirmek için arkadaşlarıyla Bodrum’dan gelerek karın tadını çıkartan Seyfican Özdemir, ” Arkadaş topluluğumuzla beraber Uludağ’a geldik. Kayak yaparak karın tadını çıkartıyoruz. Uludağ’a daha öncede bir kez gelmiştim. Mart ayında kar yağacağını tahmin etmemiştik. Hafta sonunu burada geçirip Bodrum’a geri döneceğiz” diye konuştu.

Hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düştüğü Uludağ’da kar yağışının bu akşam üstü son bulacağı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X