Uludağ’da sezon sonu kayağı

Kar kalınlığının 20 santime kadar düştüğü Uludağ, günübirlik tatilcilere kaldı.

Uludağ’da sezon sonu kayağı

Hafta sonları Uludağ’a gelen kayakseverler, pistlerin görülmesine rağmen kayak yapmanın keyfini çıkartıyor. Sezonun son kayağının yapıldığını belirten kayak hocaları, “Havalar biraz daha ısınınca artık Uludağ’da kayak yapan kalmaz” dedi.

Hava sıcaklığının mevsim normalinin üzerinde olması sebebiyle Uludağ’da otellerde sezon sonu hazırlıklarına başladı. Usta kayakçılardan mahrum kalan pistlere acemi kayakçılar akın etti. Güneşli havayı fırsat bilen günübirlikçi tatilciler, düşe kalka kayak yapmanın keyfini çıkardı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı pistlerin bazı yerlerinde toprağın göründüğü dikkat çekti. İlk defa kayak yapan vatandaşların eğitim aldığı kayak hocalarından Çoşkun Eryıldırım, “Eskiden acemiler kayarken yaralanabiliyordu. Ama yeni kayak takımları ile bunlar ortadan kalktı. Kayak öğrenmek için 6 saat yeterlidir. Ama bu yaşa bağlı olarak değişebiliyor. Sezonunu kapanması ile kimseler kalmadı. Günübirlik buraya gelenler var” dedi.

İstanbul’dan grup halinde Uludağ’a gelen gençler ise, “Düşe kalka kayak öğrenme çalışıyoruz. Ama başaracağımıza inanıyorum. Böyle bir ortam beklemiyorduk. Çok güzelmiş. Herkesin vakit kaybetmeden gelmesini tavsiye ederim” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X