Uludağ’da yeni yol hizmette

Uludağ Yolu’nda devam eden genişletme ve asfaltlama çalışmalarının bu yılki bölümü kar yağması ile birlikte tamamlanarak turizmcilerin hizmetine sunuldu.

Uludağ’da yeni yol hizmette

Uludağ Yolu’nun Milli Parklar Müdürlüğü’nün girişinden oteller bölgesine kadar olan kısmı bu kış sezonuna yetişti. Uludağ Yolu’nun Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki 31 kilometrelik bölümünün yenilenme ve genişletme çalışmalarında bu yılki bölüm büyük oranda tamamlandı. Çalışmanın tamamında asfaltlama ve yenileme işlemi 2 yıl sürecek. Yolun 6 ile 15 metre arasında değişen genişliği bütün etapta 12 metrelik standarda yükseltilecek. Ayrıca güvenlik bir iniş, çıkış için kış aylarında yapılan yoğun tuzlamaya dayanıklı asfalt dökümü yapılıyor.

Yolun yaklaşık 26 kilometrelik bölümü bu yıl tamamlanan çalışmalar kapsamında yol boyunca banketler de oluşturuldu. Yol yenileme ve genişletme çalışmaları kapsamında İnkaya ile 1. oteller bölgesi arasındaki 26 kilometre, Sarıalan’a 3 kilometre ve 2. oteller bölgesine de 2 kilometre olmak üzere toplam 31 kilometre yol yapılacak. Çalışmanın yaklaşık 21.5 milyon liraya mal olması bekleniyor. Bu arada yol genişlemesi için kesilen ağaçlardan da çevre köylüler kışlık yakacağını tedarik ediyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X