Uludağ’da yetkili Büyükşehir olsun

Bursa Teleferik A.Ş. Genel Müdürü Burhan Özgümüş, Uludağ’ın Milli Park’tan çıkarılıp, Büyükşehir Belediyesi sınırlarında ve kontrolünde olması gerektiğini söyledi.

Uludağ’da yetkili Büyükşehir olsun

Olay Medya’yı ziyaret eden Özgümüş, Uludağ ve teleferikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özgümüş, Uludağ’a yaptıkları yatırım miktarının kasım ayı sonuna kadar 33 milyon euroya ulaşacağını belirterek, Uludağ’da sadece ulaşım ile ilgili projelerinin olmadığını, Uludağ’ın 365 gün kullanılabilmesi için tesisler hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti. 2’inci Gelişim Bölgesi’nde 150 dönüm üzerine kongre ve spor kompleksi tesisi projeleri olduğunu bildiren Özgümüş, Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatlarını yaptıklarını, Milli Parklar ve Turizm Bakanlığı’na projenin detaylarını ilettiklerini fakat projenin Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından durdurulduğuna vurgu yaptı. 

‘MİLLİ PARK OLMAKTAN ÇIKARILSIN’

Uludağ ile ilgili birçok projelerinin olduğunu ifade eden Özgümüş, problemlerinin yatırım ile ilgili değil bürokratik nedenlerden kaynaklandığını bildirdi. Uludağ’ın şu anki haliyle Milli Park olmadığını iddia eden Özgümüş, “35’e yakın tesisin olduğu yer milli park alanı olamaz, artık bu vasfı kaybetmiştir” dedi.

Konu ile ilgili Orman Bakanlığı’na seslenen Özgümüş, “Uludağ’ın Milli Park’tan çıkarılıp,  Büyükşehir Belediyesi sınırlarında ve kontrolünde olması gerekiyor” diye konuştu.

UZUN KUYRUK AÇIKLAMASI

Teleferikte yaşanan uzun kuyruklarla ilgili açıklama yapan Özgümüş, “Haftasonu Uludağ’a 35 bin kişi geliyor. Biz ancak şu andaki imkanlarla en fazla 10 binini çekebilme şansımız var. Bu da 11 saate yayılmasıyla mümkün” dedi.

22 saniyede bir 8 kişilik kabinlerin geldiğini hatırlatan Özgümüş, gelenlerin birçoğunun aynı saatte geldiği için kuyruk oluşturduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X