Uludağ’da yüzler gülmeye başladı

Kar kalitesinin çok iyi durumda olduğu Uludağ, yeni yıla büyük umutlarla girmeye hazırlanıyor. Hafta sonu tatilcilerinin tıka basa doldurduğu ‘beyaz cennet’te yılbaşı için şimdiden yüzde 90 doluluk oranına ulaşıldı.

Uludağ’da yüzler gülmeye başladı

ASLIHAN AYDIN

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da yılbaşı için hazırlıklar tamamlanırken, kar kalitesi de önceki yılların aksine çok iyi duruma geldi. Yeni yıl için yönelik yoğun rezervasyonlar ve hafta sonu tatilcileri işletmecilerin yüzünü güldürdü. 

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, Uludağ’da yılbaşı için otellerin tüm hazırlıklarını tamamladığını ve mekanik tesislerin işletmeye alındığını söyledi. Zirvede bu yıl kar açısından bir sıkıntı yaşanmadığının altını çizen Beceren, “Gayet kaliteli ve fazla kar var. Şartlar kayak için de uygun” dedi. Geçtiğimiz yıllarda bu anlamda sıkıntı yaşandığını hatırlatan Beceren, insanların üzerinde ”aralık ayında Uludağ’da kar olmaz” diye yanlış bir kanı oluşmasından yakındı.

YÜZDE 100 DOLULUK BEKLENİYOR

Otellerin yılbaşı rezervasyonları için şimdiden yüzde 80-90 doluluk oranına ulaştığını ifade eden Beceren, “Önümüzdeki günlerde geri kalan boşluklar da dolacaktır. Rezervasyonlar devam ediyor, daha zaman var. Yılbaşına kadar da çoğu işletmede yüzde 100 doluluğa ulaşılmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

ŞİMDİYE KADAR TATMİN ETMEDİ

Sezonun 10-15 gündür açık olduğunu hatırlatan Beceren, ”Bu hafta sonunda çoğu otel dolu. Hafta sonları dolu ama hafta içi boşluklar oluyor. Doluluklarımız daha yüksek olmalıydı. Sezonun açıldığından beri ortalama yüzde 50 doluluk oranları ile devam ediyoruz. Bu oran işletmecileri pek tatmin etmedi” ifadesini kullandı. Uludağ’da genellikle yerli turistin tatil yaptığını dile getiren Beceren, “Ama şu sıralar Noel tatilinin başlaması nedeniyle Türkiye’de yaşayan yabancılar da geliyor” diye konuştu.

HAFTA SONU YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Türkiye’nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Uludağ’da, kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı. Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ‘oteller bölgesi’ndeki kar kalınlığı, son yağışların ardından 120 santimetreyi buldu. Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 7, en yüksek 1 derece ölçüldüğü Uludağ’da, bugün kar yağışı beklenmiyor. Bu arada, hafta sonu nedeniyle kayak pistlerini dolduran tatilciler, teleski ve telesiyej önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Otellerde konaklayan yerli ve yabancı tatilcilerin yanı sıra hafta sonunu Uludağ’da değerlendirmek isteyen günübirlikçiler de yoğunluğa neden oldu. Tatilciler, hafta sonları hem bol oksijen almak hem de kayak yapmak için ‘beyaz cennet’i tercih ettiklerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X