Uludağ’ın ahşap evleri hizmete girdi

Kent merkezlerinde aşırı sıcaklardan bunalıp Uludağ’ı tercih eden tatilciler için Orman ve Su İşleri Bakanlığınca inşa ettirilen iki odalı 200 ahşap evden 130’u hizmete girdi.

Uludağ’ın ahşap evleri hizmete girdi

Aşırı sıcaklar nedeniyle yaz mevsimini Uludağ’ın serin ortamında çadır ya da karavanlarda geçiren kampçılar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan ahşap orman evlerinde konaklamaya başladı.

 

Kent merkezlerinde yaz sıcağından bunalan ve Uludağ’ı tercih eden çok sayıda aile, çadır ve karavanlarında kalıyor.

 

Özellikle çadırlarda kalanların konaklamalarını kolaylaştırmak isteyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ahşap orman evleri inşa ettirdi. Bakanlık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün yaptırdığı evler ile çadır hayatının dağınık görüntüsünden uzaklaşılmasını hedefliyor.

 

Kirası günlük 12 lira

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2’nci Bölge Müdürü Yahya Güngör yaptığı açıklamada, kamp amacıyla Sarıalan mevkisine gelen aileler için 200 ahşap orman evi inşa edildiğini söyledi.

 

Bu evlerden 130’unun tamamlanarak hizmete alındığını belirten Güngör, şöyle konuştu:

 

“Ahşap evler, Uludağ’da konaklayan kampçılarımız için yapıldı. Çadırın standartlarını yükseltmek için ahşaptan yapılan bu evlerde iki oda bulunuyor. Temelsiz yapılan bu evlerin balkonu ve mahremiyet amaçlı branda ile çevrilmiş avlusu var. Buraya konaklama amaçlı gelenlerin çoğu sağlık sorunları yaşadığı için bakanımız fiyatlar konusunda hassasiyet gösterdi. Evlerin günlük kirası 12 lira olarak belirlendi. Böylece misafirlerimiz, çadır yeri fiyatına konforlu ve rahat ahşap orman evlerinde kalacak.”

 

Tatilciler memnun

 

Uludağ’da kamp yapan tatilcilerden Fazıl Taş da 11 yıldır yaz aylarında çadır kurarak konakladıklarını ve bazı zorluklar yaşadıklarını ifade etti.

 

Yazları Bursa kent merkezinin çok sıcak olduğunu, bu nedenle her yıl 3 ay Uludağ’da kaldıklarını anlatan Taş, “Eşim şeker hastası olduğu için yazları gelip burada kalıyoruz ancak çadır hayatının zorlukları vardı. Mesela yağmur yağınca içeri su doluyordu. Artık ahşap evler yapılıyor. Biz de anahtarımızı aldık. Evlerin yapılması bizi çok mutlu etti” değerlendirmesinde bulundu.

 

Orman köşklerinin fiyatları ise 150 lira

 

Uludağ’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan 75 orman köşkünün fiyatları ise 150 liraydı. Çobankaya’da 23, Sarıalan’da 52 tane olmak üzere yapılan orman köşklerinin orman evlerinden farkı ise çamaşır ve bulaşık makinesi, buzdolabı, televizyon gibi ziyaretçilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak eşyaların yanı sıra otantik sedir oturma grubu ile donatılmış olması…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X