‘Uludağ’ın altını üstünü oyuyorlar’

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Uludağ’da çevre katliamına dikkat çekerek; AKP politikalarıyla doğanın da yitirildiğini söyledi. Aydın 344 maden ocağının Uludağ’ın altını üstünü oyduğunu kaydetti.

‘Uludağ’ın altını üstünü oyuyorlar’

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TBMM Genel Kurulu’na 2017 yılı bütçesinin aleyhinde yaptığı konuşmada, AKP’nin ormancılık politikasına sert eleştiriler yöneltti. 

Aydın,  şahsının sorusu üzerine Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın Uludağ’da izinli 344 maden ve taş ocağı bulunduğunu bildirdiğini kaydetti.Bu sayının çok yüksek olduğunu söyleyen Aydın, Uludağ’ın hektar-hektar yok edildiğini  kaydederek;  hükümetin orman alanlarını politik yatırım aracı olarak gördüğünü vurguladı. 

Erkan Aydın; Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na  “3 bin 500 iş makinasıyla Uludağ’ın altını, üstünü oyuyorlar, buna nasıl izin veriyorsunuz?” diye sordu. Aydın, Genel Kurul’da şunları söyledi:

“On değil, elli değil, yüz değil, tam 344 maden ocağı. Sayın Bakan’a soruyorum;  ‘Uludağ’da 344 maden ocağı az mıdır?’ Tam 344 maden ocağı Uludağ’ı adım adım oymakta, doğayı yok etmektedir. Her işletmenin 10 adet iş makinası var ise 3500 iş makinası Uludağ’ın altını üstünü oyuyor demektir. 344 maden ocağına nasıl izin verilir? Sırada daha kaç tane izin bekleyen maden ocağı vardır? Bunun takdirini hükümete bırakıyorum. Vicdan, diyorum ama Türkiye’nin içinde bulunduğu durum vicdanların çok ötesine gitti.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X