Uluslararası Altın Biber Festivali başladı

Yenişehir 1. Uluslararası Altın Biber Festivali başladı.

Uluslararası Altın Biber Festivali başladı
Festival kapsamında Derviş Eroğlu Bulvarı ile Saat Kulesi Meydanı arasında kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşüne Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile vatandaşlar katıldı.
 
Vali Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, Yenişehir’in tarihi misyonu, tarımsal üretimi ile Bursa’nın “yıldız” ilçesi olduğunu söyledi.
 
Festivalin, ilçenin tanıtımı, en önemli değerlerinden olan biberin her çeşidinin tekrar gündeme taşıması açısından önemli olduğunu ifade eden Karaloğlu, “Yenişehir yılda 200 bin ton sebze üretiyor. Bunun bir kısmı 40 ülkeye ihraç edilirken bir kısmı da iç piyasada satılmıyor. Bu topraklar çok değerli topraklar. Yenişehir’i çok önemsiyoruz” dedi.
 
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de tarihi bir gün yaşadığını ifade etti.
 
Festival sayesinde Yenişehir’in gerçekten yeni bir başlangıç yapacağını dile getiren Çelik, “Bundan sonraki hedefimiz Yenişehir’in tarihi misyonunu ön plana çıkarmak olacaktır. Bu festivalde bizlere sonsuz destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile konuklara plaket ve biber çeşitlerinden oluşan birer paket hediye edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X