Uluslararası Bursa Festivali’ne yerel sanatçı ayarı

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı. Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, Matlı ile BKSTV’nin yeni dönem hedeflerini ve Bursa Ticaret Borsası’nın faaliyetlerini bugünkü köşesinden aktardı.

Uluslararası Bursa Festivali’ne yerel sanatçı ayarı

Geleneksel Uluslararası Bursa Festivali, pandemi nedeniyle ilk kez yapılmadı. BKSTV Başkanı Özer Matlı, bu yıl ilk kez yerel değerlerin öne çıktığı bir festival yapmayı hedeflediklerini belirterek,  Maliyeti 15 milyon liranın üzerinde olan bir festival düzenleyecektik. Yurt dışından gelecek sanatçıların sayısının daha az, yerli sanatçılarımızın daha çok öne çıkacağı bir festival yapacaktık. Ancak pandemiye takıldık. Festivali, şehrin kendi değerlerini öne çıkaracak bir yere taşımamız gerekir” dedi. BKSTV’nın 3 ay değil 12 ay boyunca etkinliklere ev sahipliği yapacağını anlatan Matlı, yaklaşık 80 milyon liralık yeni Açıkhava Tiyatrosu’nun da Bursa’ya yakışacağını kaydetti.

BKSTV Başkanlığı görevinin yanı sıra Bursa Ticaret Borsası Başkanlığı koltuğunda da oturan Özer Matlı, tarımda hedeflerini anlattı. “Pandemi sayesinde tarımın değerini anladık” diyen Matlı, Pandemiyle gıda güvenliğini keşfettik ve gıda güvenliğinin parayla sağlanamayacağını gördük.  Köyleri boşaltmanın zararlarını yeni keşfettik. Tarım bir bebek gibidir, her zaman korunması gerekir. Biz tarımı biraz kötü yönettik” diye konuştu. Sosyal demokrat bir aileden gelen Matlı, dünya görüşüyle ilgili de, “Ben ekmek partisine üyeyim. Hafif muhafazakar ama değişime açık bir insanım” şeklinde konuştu.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X