Uluslararası eylem çağrısı!

Fransa Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGT) Temsilcisi Nail Yalçın, ”Mart ayı içinde Avrupa’daki tüm Renault fabrikalarındaki işçilere bir gün eylem çağrısı yapacağız” dedi.

Uluslararası eylem çağrısı!

ASLIHAN AYDIN

 

Renault fabrikalarında örgütlü sendikalar Bursa’da buluştu. Fransa CGT, İngiltere Unite ve İspanya Commissiones Obreras sendikaları temsilcileri, iki gün süresince tüm vardiyalardaki Oyak Renault işçileri ile görüştü.

İşçilerden bilgi alan temsilciler, Birleşik Metal-İş Sendikası 5 Mayıs Şubesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan CGT Temsilcisi Nail Yalçın, 2012 yılından beri Bursa’daki Oyak Renault işçilerinin mücadelesini takip ettiklerini belirtti. Her seferinde, işçilerin ifadelerine dayanarak genel yönetime yaşanan sorunları hatırlattıklarını kaydeden Yalçın, “Bursa Oyak-Renault çalışanları çoğunluk olarak Birleşik Metal-İş tarafından temsil edilmek istendiğini belirtiyor. Maalesef şu anda geldiğimiz süreçte görüyoruz ki, fabrikanın içindeki baskılar gitgide artmakta” diye konuştu. 

SÖYLENENLERDEN FARKLI

Oyak Renault işçilerinin istedikleri sendikayı seçmede özgür olduklarının Renault yönetimi tarafından kendilerine bildirildiğini anlatan Yalçın, “Ancak burada dinlediklerimiz, fabrikanın içindeki durumun, şirketin genel merkezinin bizlere söylediğinden çok farklı. Önümüzdeki süreç için eylem planı çıkardık. Mart ayı içinde bir gün Avrupa’daki tüm Renault fabrikalarındaki işçilere eylem çağrısı yapacağız ve bu tarihte kendi ülkelerimizdeki fabrikalarda Oyak Renault işçilerinin sendika seçme özgürlüklerine saygı gösterilmesi talebiyle eylemler gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki günlerde Renault Grubu’na karşı Fransa’da mahkemeye gideceğiz” ifadesini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X