Uluslararası kuruluşlar revizyona gitti

Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüdüğünü ortaya koyan verilerin ardından uluslararası kuruluşlar da yaptıkları üst üste açıklamalarda tahminlerini yukarı yönde revize etti.

Uluslararası kuruluşlar revizyona gitti

Goldman Sachs’ın, açıklanan Türkiye GSYİH verisinin ardından yayınladığı araştırma raporunda ekonomik büyümeye ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

Rapora göre, banka tüm yılda yüzde 5’lik büyüme beklentisini koruyor; bununla birlikte önemli bir baz etkisi ve ılımlı dördüncü çeyrek büyümesinin etkisiyle ekonominin üçüncü çeyrekte yüzde 7 civarında büyüyeceğini düşünüyor.

Ayrıca, Türkiye ekonomik büyümesinin 2018 yılına girilirken de -kısmen daha az destekleyici baz etkisi (özellikle ihracat kaleminde) ve zayıf TL’nin net ihracat üzerindeki etkisinin azalmasıyla- ılımlı kalmasını bekliyor. ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley de, Türkiye için 2017 yılı GSYH büyüme tahminini yüzde 3,3’den yüzde 4,3’e çıkardı.

​Morgan Stanley yaptığı değerlendirmede, ”Kaldıraç, istihdam ve güven göstergeleri, özel sektör tüketiminde büyümenin 2017’nin ikinci yarısında da büyük oranda güçlü olmaya devam edeceğine işaret ediyor. Buna bağlı olarak da baz 2017 için GSYH büyüme tahminimizi yüzde 1 artırarak yüzde 4,3’e yükselttik” denildi. Nomura ise, açıklamasında Türkiye’nin 2017 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 4.2’den yüzde 5.5’e yükseltti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X