Uluslararası öğrencilere Başkan Dündar’dan sertifika

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Dündar, pandemi nedeniyle ülkelerine gidemeyen öğrenciler için düzenlenen Okçuluk, Bocce ve Masa Tenisi eğitimlerine katılan öğrencilere sertifikalarını verdi.

Uluslararası öğrencilere Başkan Dündar’dan sertifika

Dünyanın 72 farklı ülkesinden 140 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, pandemi kısıtlamalarını Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün düzenlediği Okçuluk, Bocce ve Masa Tenisi kursları ile değerlendirdi. Üç farklı spor branşında eğitim alma imkanı bulan öğrenciler, düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.

Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, okul yemekhanesinde öğrencilerle birlikte yemek yiyip sohbet etti. Ardından öğrencilerin okçuluk, bocce ve masa tenisi maçlarını izleyen Başkan Dündar, pandemi sürecinin Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri için bir fırsata dönüştüğünü söyledi. Başkan Dündar, “Pandemi nedeniyle bir yıldır ülkelerine gidemeyen öğrenci kardeşlerimiz, zorunlu şekilde kaldıkları okullarında boş durmayıp, hem eğitimlerine, hem de sportif faaliyetlerine devam ettiler. Diğer arkadaşları uzaktan, bilgisayarlar aracılığı ile eğitim alırken, onlar öğretmenleri ile yüz yüze eğitimlerine devam etme fırsatı buldu. Eğitimin yanında farklı branşlarda aldıkları spor eğitimleri ile de, boş zamanlarını değerlendirme fırsatı buldular. Bu da, aslında eğitimlerinde kendileri için bir şans oldu” dedi. Başkan Dündar, konuşmaların sonunda üç farklı spor branşında eğitim alan öğrencilere sertifikalarını verdi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer’in de katıldığı programda bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kısıtlama günlerinde ülkelerine dönemeyen öğrenciler için üç farklı branşta spor eğitim kursları düzenlediklerini söyledi. Başkan Aktaş, “Evlerine, ülkelerine gidemeyen öğrenci kardeşlerimiz için, belki de bu bir fırsat oldu. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sizlerin eğitimlerinize katkıda bulunmak, destek olmak bizlerin temel görevi. Sizler de, Bursa’da eğitim almış kardeşlerimiz olarak artık birer Bursa gönüllüsüsünüz. Sizlere bundan sonraki hayatlarınızda da başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X