Uluslararası yatırımcı ‘not’a itibar etmedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin notuna ilişkin değerlendirmelerine uluslararası yatırımcıların çok fazla itibar etmediğini söyledi.

Uluslararası yatırımcı ‘not’a itibar etmedi

Kocasert, yaptığı açıklamada, geçen hafta uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesinin ekonomi çevreleri açısından sürpriz olmadığını, bunun uzun süreden beri beklendiğini ve tahmin edildiğini belirtti. Aksi bir hareketin sürpriz olacağını, S&P’nin hareketinin ise şaşırtıcı olduğunu dile getiren Kocasert, kredi notunun düşürülmesinden memnun olmadıklarını ancak zannedildiği kadar büyük bir etkinin olmayacağının da piyasanın verdiği tepkilerden görüldüğünü kaydetti. 

Kocasert, ”Araya hafta sonunun girmesi avantaj. Pazartesi bakıyoruz döviz kurlarında düşüş ve borsada da yukarı yönlü bir hareket var. Yabancıların tekrar borsaya girdiğini görüyoruz. Orta ve uzun vadede ben özellikle ihracatta yaşanacak olan yukarı yönlü hamle ile birlikte tekrar kredi notumuzun olumluya döneceğini düşünüyorum. Ben uluslararası yatırımcıların her iki kurumun da almış olduğu karara çok da fazla itibar etmediğini görüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X