Uluyama AikiDo Japonya’da

Bursa’da, Japon savunma sanati Aikido’nun, Bunbukan Aikido stilini yürütmekte olan Uluyama Aikido Kulübü, bağlı bulundugu Bunbukan Dojo’nun 35. kuruluş yıldönümü icin geçtiğimiz günlerde Tokyo’ya gitti.

Uluyama AikiDo Japonya’da

Aikido’nun kurucusu Morihei Ueshiba’nin öğrencisi olan 8. Dan seviyesindeki usta Hideaki Suezawa, Türkiye’deki öğrencilerini özel olarak Tokyo’da ağırladı. Amerika, Avustralya ve Şili’den gelen öğrencilerinin de katılımıyla, adeta dünya karması şeklinde gerçekleşen kutlama töreninde, Uluyama üyeleri sergiledikleri Aikido ve JoDo gosterilerinin yanında zeybek gösterileri ve yöresel kostümleri ile Japon halkının yogun beğenisini kazandı. 

Beraberinde cümbüş, bağlama, ney, sipsi, flüt, tahta kaşık götüren üyeler kaldıkları süre boyunca Türk müziğinden örneklerde sundu. Usta Hideaki Suezawa, Uluyama’dan övgülerle bahsetti ve 40. yıl kutlamasına da şimdiden davet ettiğini belirtti. Uluyama Türk Japon Dostluk Derneği Başkanı Hakan Kaplan, ustalarının Uluyama’ya ayrı bir değer verdiğini belirterek, “Ustalarımıza vefa göstergesi olarak Japonya’dayız. Bu süre boyunca yalnız Türk Aikidosu’nun ulaştığı kaliteyi değil Türk kültürünü de göstermek bizim görevlerimiz arasındadır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X