‘Ümit ederiz ki ateşkes acıların son bulması için başlangıç olur’

Başbakan Yıldırım, “Suriye’deki kanı durduracak önemli bir ateşkese, Rusya Federasyonu ile birlikte imza koyduk. Ümit ederiz ki bu, Suriye’de yaşanan acıların son bulması için başlangıç olur.” dedi.

‘Ümit ederiz ki ateşkes acıların son bulması için başlangıç olur’

Başbakan Binali Yıldırım, Genç İşadamları Konfederasyonu heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, “Bugün, yıllardır devam eden Suriye’deki kanı durduracak önemli bir ateşkese, Rusya Federasyonu ile birlikte imza koyduk. Ümit ederiz ki bu, Suriye’de yaşanan acıların son bulması için başlangıç olur.” dedi.

‘2017 her bakımdan daha güzel olacak’

Yıldırım, “2017 her bakımdan ülkemiz için daha güzel günleri birlikte yaşayacağımız yıl olacak. 2017’de Türkiye hem yatırım hem üretim hem istihdam hem de ihracat konularında bütün gayretini, bütün imkanlarını ortaya koyacak.” diye konuştu.

“Ekonomimiz üzerine ileri geri söylenen lafların kıymeti harbiyesi yoktur”  diyen Başbakan Yıldırım, “Gök kubbede ekonomi üzerine söylenmeyen laf kalmadı ama işte sonuç ortada, ekonomi dimdik ayakta, her şeyiyle tıkır tıkır işliyor.” ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

‘Amerika’ya yakışan…’

“Ümit ederiz ki yeni Amerikan yönetimi burada, Türkiye’nin müttefikliğinin değerini daha iyi anlar, burada çapulcularla iş tutmaktan vazgeçer. Amerika’ya yakışmıyor. Amerika’ya yakışan, yıllardan beri stratejik ortağı olan, NATO’da, bölgede her zaman birlikte hareket eden Türkiye ile terör konusunda da başka konularda da uyumlu bir çalışma ortaya koymaktır. Yeni yönetimin bu konuda daha müspet adımlar atacağına inanıyoruz, bunu bekliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X