Ümit: Okurlarım bu kitabı çok sevdi

Son romanı Elveda Güzel Vatanım’da İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin son 20 yılını anlatan Ahmet Ümit, Bursalı okurlarıyla buluştu. Ümit, “Bu romanı kaleme almak için çok okudum, çok gezdim. Okurlarım bu kitabı çok sevdi” dedi.

Ümit: Okurlarım bu kitabı çok sevdi

DİLEK ATLI

Geçtiğimiz gün Podyumpark’taki Ezgi Kitabevi’nde gerçekleştirilen imza gününde Bursalı okurlarıyla buluşan yazar Ahmet Ümit, son romanı Elveda Güzel Vatanım’ın ilk haftada 250 bin satarak bir rekora imza attığını belirterek, “Bu roman benim en çok satan kitabım oldu” dedi.

Uzun kuyrukların oluştuğu imza gününde Ümit, Bursalı okurlarıyla tek tek sohbet edip fotoğraf çektirdi.

 

SATIŞ REKORU…

İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin son 20 yılını anlattığı romanında Komitacı Şehsuvar Sami’nin Pera Palas’da öldürüleceği korkusuyla saklandığı 16 gün boyunca aşkı Ester’e yazdığı mektuplarla bir döneme ışık tutan yazar Ahmet Ümit, “Bu romanı kaleme almak için çok okudum, çok gezdim. 4 yılımı verdim ve yorucu bir çalışma dönemini geride bıraktım” dedi.

Son romanına okuyucuların büyük ilgi göstermesinin bu çalışmanın bir ödülü olduğunu ifade eden Ümit, şunları aktardı:

“Elveda Güzel Vatanım, 1906’da orduyla buluşup büyük güce dönüşen ve 1926’da İzmir Suikasti’yle sona eren İttihat ve Terakki’nin 20 yılını anlatıyor. Ana karakter Şehsuvar Sami, kaleme aldığı 45 mektup üzerinden birinci tekil şahıs ağzından olayları anlatıyor. Çünkü sıkıcılık riski olabilirdi. Okurlarım romanlarımın bir cinayetle başlamasına alışmışlar. Ama ben aynı şeyleri yazarsam sıkılabilirim. Yeni şeyler yapmak için bir risk göze aldım. İnanılmaz bir rakama ulaştık. İlk hafta 250 bin sattık ve 50 binlik ikinci baskıya girdik. Açılışta Türkiye’deki en çok satış rakamını yakalayan bir kitaptan söz ediyoruz şu anda. Listelerde birinci sırada yer alıyoruz. Okurlarım çok sevdi bu kitabı. Çünkü tarih, imkansız aşk, entrika, gerilim ve polisiye gibi unsurlar bir arada bu romanımda toplanıyor.” 

 

TARİHSEL BİR ROMAN…

Ümit, polisiye romanlar kaleme alan bir yazar olarak ilk defa tamamen tarihsel bir roman ortaya koyduğunu vurgulayarak, sözlerine şunları ekledi:

“Sadece tarihi anlattım. Çünkü ülkemizde bugün sanayileşme, barış ve demokrasi içinde yaşama gibi sorunlar halen sürüyor. Bir yerlerde bir neden olması gerekir diye düşündüm. Geçmişte bu sorunu ararken 1906-1926 yılları arasında Meşrutiyet’in ilanı, 1. Dünya Savaşı ve Cumhuriyet’in ilanının gerçekleştiği dönemlerde kırılmalar yaşandığını ve bunu anlatmam gerektiğini anladım. Bu dönemde İttihat ve Teraki Cemiyeti baş aktördü. Bunu tarihsel bir roman ekseninde anlatmayı doğru buldum. Bu roman, diğer romanlarımdan farklı olarak bugünle geçmiş arasında değil, sadece geçmişte geçen bir hikayeye sahip.”

‘Bursa’da kendimi evimde hissediyorum’

 

Bursa’nın ve Bursalı okurlarının kendisi için her zaman özel bir anlam taşıdığını vurgulayan Ahmet Ümit, “Bursa’da kendimi evimde hissediyorum. Osmanlı’ya başkent olan Bursa, kişiliği olan bir şehir. Bursalı okuyucular da benim ailem gibi. Ciddi okur kitlesi var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X