Ummanlı turistlerden İnegöl’de domates hasadı

Turizm Tanıtım Platformu’nun ev sahipliğinde İnegöl’e gelen Ummanlı turistler, tarlalarda armut ve domates hasadı yapıp, yumurta topladı.

Ummanlı turistlerden İnegöl’de domates hasadı

ABDULLAH TANIŞ

 

Geçtiğimiz aylarda İnegöl’ün tanıtılması amacıyla kurulan İnegöl Turizm A.Ş. (İNTURAŞ) ilk etkinliğini gerçekleştirdi. İNTURAŞ Genel Koordinatörü Nezir Kuyumcu nezaretinde İnegöl’de geziler yapan Ummanlı 30 genç, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Çeltikçi Mahallesi’nde armut ve domates toplayan Ummanlı turistler, tavuk çiftliğinde ise yumurta topladılar.

İNTURAŞ Genel Koordinatörü Nezir Kuyumcu, “Belediye Başkanımızın destekleri ile İNTURAŞ olarak İnegöl’ü tanıtma adına bir takım çalışmalara başlamıştık. Köftesi, Oylatı, mobilyası, ay çekirdeği, çileği gibi markalara sahip İnegöl, turizmden yeteri kadar pay alamıyordu. Hazırladığımız projeler dahilinde EMİT fuarıyla çalışmalara start verdik. Turizm Haftası’nda çalışmalar yaptık. İNTURAŞ’ın ilk etkinliğini gerçekleştiriyoruz” dedi.

DALINDAN MEYVE TOPLADILAR

Umman’dan 30 kişilik ekibin geldiğini aktaran Kuyumcu, “Bu ekip 8 günlük bir program için İnegöl’de. Oylat mağara, şelaleler gezildi. Dalından meyve toplama projesi kapsamında Çeltikçi Mahallesi’ndeki bahçelerden armut ve domates topladılar. Aynı zamanda gezen tavuk yumurtası da topladılar. Oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Paraşüt eğitimi de alacaklar. Pilot proje olarak önemli bir çalışma oldu. Maksadımız İnegöl’ü turizme açmak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X