Umreden dönenlerin karantina süresi uzatıldı

Umre dönüşü Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yurda yerleştirilen 3 bin 135 kişiden bazılarının koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine, dün planlanan tahliye işlemleri durduruldu. Koronavirüs Bilim Kurulu’nun aldığı karar ile umrecilerin karantina süresinin 1 hafta daha uzatıldığı öğrenildi.

Umreden dönenlerin karantina süresi uzatıldı

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, 15 Mart’ta umreden Ankara’ya gelen 3 bin 135 kişi Gölbaşı ilçesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında karantinaya alındı.

14 günlük karantina süresinin ardından umrecilerin dün tahliye edilmesi planlandı. Fakat, yapılan incelemeler sonucu bazı umrecilerin testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi. Bu kişiler yurtlara gelen ambulanslar ile Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

Yaşanan bu gelişme sonrası tahliye işlemleri durduruldu. Koronavirüs Bilim Kurulu’nun aldığı karar ile karantina sürecinin 1 hafta daha uzatıldığı öğrenildi.

DHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X