Umurbey ikinci Cumalıkızık olacak

Umurbey Mahallesi’nin Bursa’nın ikinci Cumalıkızık’ı olacağını belirten Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, 19 binanın röleve çalışmalarına start verildiğini söyledi.

Umurbey ikinci Cumalıkızık olacak

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın doğum yeri olan Umurbey Mahallesi’nin, Bursa’nın ikinci Cumalıkızık’ı olacağını belirterek, bu mahalledeki 19 tarihi binanın röleve projesi çalışması ve restore çalışmalarına başlandığını bildirdi. 

“Umurbey’de Tarihi binalar ayağa kalkacak” diye konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sivil mimari örneği tarihi yapıların öncelikli olarak röleve projelerinin çıkarıldığını, bu projelerin Koruma Kurulu’na sunulacağını açıkladı. Koruma Kurulu onayının ardından eserlerin restorasyon çalışmalarının Gemlik Belediyesi ve çeşitli fonlardan sağlanacak hibe kredilerle yapılacağını ifade eden Yılmaz, Umurbey Mahallesi’nin Cumalıkızık Mahallesi gibi tarihi özelliği bulunduğunu kaydetti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Umurbey’de tarihi ve kültürel miras korunurken, ikinci Cumalıkızık Projesi’nin de yaşama geçeceğini anlattı. 

ÖLÇÜMLER YAPILDI

Gemlik Belediyesi Fen İşleri ve İmar Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ihaleyi kazanan firma temsilcileri Mimar Özlem Aydın ve İnşaat Mühendisi Gonca Tekin’de tarihi binalarda incelemelerde bulundu. Ölçüm ve çizimler yapan ekiplerin çalışmalarının, tespit edilen 19 binanın yanı sıra Umurbey’deki çok sayıda başka tarihi binayı da kapsadığı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X