Umurbey meydanına kavuşuyor

Gemlik Belediyesi tarafından kamulaştırılan Umurbey Mahallesi’ndeki 5 binanın yıkımı tamamlandı. Proje kapsamında projeleri hazırlanan 18 tarihi bina da restore edilecek.

Umurbey meydanına kavuşuyor

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Umurbey’de tarihi kimliğine uygun düzenlemeler yapılacak. Cumalıkızık ile aynı tarihi paylaşan bu güzide mahallemize önce yakışan bir meydan yapacağız, ardından da tarihi yeniden canlandıracağız” dedi. 

TARİHİ BİNALARA RESTORASYON

Kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Umurbey’de tarih canlanırken, meydanına da kavuşacağını kaydetti. Yılmaz, çalışma kapsamında meydana cepheli binalarla ilgili projenin de hazırlandığını söyledi. Birçok mahallede spor sahaları ve meydan çalışması yaptıklarını ifade eden Yılmaz, tarihi binaların ayağa kaldırılması projesi kapsamında da ilk olarak 18 binanın restore edileceğini, ardından da mahalledeki tüm tarihi binaların restorasyon projelerinin hazırlanacağını anlattı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X