UNESCO’da Yıldırım’ı Recep Peker tanıtacak

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi adına UNESCO’da kültür elçiliği yapacak olan Recep Peker’i makamında ağırladı.

UNESCO’da Yıldırım’ı Recep Peker tanıtacak

Edebali, “İtalya başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Yıldırım adına kültür elçiliği yapacak Recep Peker, kültürel zenginliğimizi yapacağı çalışmalar ile tüm dünyaya bir kez daha gösterecektir” dedi.

Yıldırım’ın ecdat mirası olan kültürel zenginliklerinin tüm dünya tarafından büyük bir saygı gördüğünü belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi ve Yıldırım Külliyesi ile UNESCO Dünya Miras Listesi’ne 3 başlıkta giren ender merkezlerden biriyiz. Gerçekleştireceğimiz bu kültürel çalışma ile medeniyetin beşiği Yıldırım’ı, geleceğe daha sağlam temellerle taşıyacağız” diye konuştu.

Kültür elçisi Recep Peker’in dünya mirasları üzerine yapacağı izlenimlerin kentsel dönüşüm projesine de büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Edebali, “Yıldırım’a çağ atlatacak dönüşüm projemizde, tarihsel miraslarımız büyük önem taşıyor. Bu sebeple Avrupa’da yapılacak izlenimler, dönüşüm projemizde bize olumlu referanslar sağlayacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X