UNESCO’dan Bursa’da fark yaratacak eser!

Bursa’da ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’ yarın açılıyor. Unesco Derneği Bursa Şube Başkanı İlker Özarslan, kentte çok donanımlı, orijinal bir müze kazandırdıklarını söyledi.

UNESCO’dan Bursa’da fark yaratacak eser!

Ulaş GİRGİN

Özaslan, Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ı ziyaretinde yarın hizmete girecek olan ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’ hakkında bilgi verdi.

Özarslan müzenin ‘Somut Olmayan Kültürel Miraslar’ kavramının içinde yer aldığını belirterek, “Müzede halkın yaşantısında var olan masallar, türküler, ninniler, ağıtlar, çeşitli halk oyunları, asker uğurlama, düğün, sünnet gibi insan yaşantısının içindeki geçiş dönemlerini yansıtan ritüellerin sergilendiği odalarımız var. Ayrıca çeşitli el sanatlarının uygulandığı odalarımız var. 6-7 odamızda Unesco’nun ‘Somut Olmayan Kültürel Miraslar’ tarifine uygun, daha ziyade tescillenmiş olan sanatlar uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Unesco Derneği Bursa Şube Başkanı İlker Özarslan ve beraberindekiler, OLAY Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ile OLAY Gazetesi Yazıişleri Müdürü Selami Şahin’i ziyaret etti…

ÇOCUKLAR ÇOK ÖNEMLİ

Unesco’nun kısa adıyla SOKÜM müzelerine ciddi önem verdiğinin altını çizen Özarslan, “Unesco bu mirasları geleceğe taşıma aracı olarak çocukları görüyor. Bu nedenle bizim hedef kitlelerimizden biri de ilköğretim düzeyindeki çocuklar. Bu müzede onlara yönelik öğretici ve geçmişten bilgiler aktaran faaliyetlere de yer vereceğiz” dedi.

UYGULAYICI YÖNÜYLE DİĞER MÜZELERDEN AYRILIYOR

Açılacak olan müzeyi diğer müzelerden ayıran en belirgin özelliğe değinen Özarslan, “Buna benzer yaşam ve yaşam müzeleri var fakat o müzelerin içinde uygulayıcılar yok. Bizim yarın açacağımız müzenin içinde sanatçılar, yani uygulayıcılar var. Bu açıdan Bursa’ya Misi Köyü’nün içinde 3 katlı, 400 metrekare bahçesi olan, çok donanımlı ve orijinal bir müze kazandırdığımıza inanıyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X