Üniversite davamızdan vazgeçmedik

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’a önemli açıklamalar yaptı.

Üniversite davamızdan vazgeçmedik

Bursa Teknik Üniversitesi’nin, kapanan Orhangazi Üniversitesi yerleşkesine taşınması ve kamulaştırma sorunları nedeniyle, “Kestel’e üniversite kurulmayacak” iddiaları ortaya atılmıştı. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır iddialara yanıt verdi: “Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. İlçe belediyesi olarak üniversite davamızdan vazgeçmediğimizin bilinmesi lazım. Fırsat yakalamışken, asla kaçırmak istemiyoruz.  Belki üniversite birkaç yıl daha şimdiki yerinde olacak ama geç de olsa Kestel’e üniversiteyi kazandıracağız.”

Tanır, Çataltepe’deki Büyük Esnaf Sitesi arazisine, TOKİ aracılığıyla 10 bin konut inşa edebileceklerini de söyleyerek, “BESKOOP yetkililerden yanıt bekliyoruz” dedi. Yeni Kent Meydanı ile otopark,  trafik master planı ile de trafik sorununu çözeceklerini belirten Tanır, Kestel Belediyesi’nin borçsuz belediyeler arasında olduğunu sözlerine ekledi.

Röportajı okumak için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X