Üniversite katliamının altından FETÖ suçlaması çıktı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde bir araştırma görevlisi, kendisini FETÖ üyeliğiyle suçlayan 3’ü akademisyen 4 mesai arkadaşını görevleri başında öldürdü.

Üniversite katliamının altından FETÖ suçlaması çıktı
DEKANI BULAMADI…
 
Meşelik Kampüsü’ndeki fakülte binasına saat 15.00’te giden Araştırma Görevlisi Volkan Bayar, dekan odasının bulunduğu 3. kata çıktı. Dekan’ın yerinde olmadığını gören saldırgan, bu kez Dekan Yardımcısı Yalçın, Fakülte Sekreteri Özmutlu, araştırma görevlisi Armağan ve Yard. Doç. Dr. Çağlak’ı hedef aldı.
 
İNTİKAM BASKINI…
 
Volkan Bayar’ın FETÖ’cü olmakla suçlandığı ve saldırıyı bu nedenle gerçekleştirdiği öne sürülüyor. Bayar’ın da öldürdüğü 4 kişiyi FETÖ’cülükle suçladığı ve onlar hakkında rapor hazırladığı öğrenildi. Bayar hakkında ayrıca sözlü saldırı nedeniyle idari soruşturma başlatılmış olduğu kaydedildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre olay, dün saat 15.00 sıralarında Meşelik Kampüsü’nde meydana geldi. Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan Volkan Bayar (31), fakülte binasının 3. katına çıkarak, üniversite personellerine Canik marka 9 mm’lik silahla 18 kez ateş açtı. Saldırıda dekan yardımcısı Mikail Yalçın, fakülte sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak hayatını kaybetti. 3 kişi de hafif yaralandı. Saldırıda ölen Mikail Yalçın’ın zanlıya kendi silahıyla karşılık vermek istediği ancak başarılı olamadığı da belirtildi. Öğrencilerin gözü önünde yaşanan olay sonrası büyük panik yaşanan kampüse, çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversitenin güvenlik görevlileri ve çevredekiler tarafından yakalanan saldırganın emniyetteki sorgusu sürüyor.

universitede-katliam-iste-katilin-ilk-ifadesi--203747.jpg

KARŞILIKLI FETÖ SUÇLAMASI…

1981 Ankara doğumlu olan zanlı Volkan Bayar’ın yüksek lisansını ABD’nin Denver Üniversitesi’nde yaptığı, eşinin de aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Saldırının sebebi ise görevlendirilen 3 savcı tarafından araştırılıyor. Saldırı nedeniyle fakültede öğleden sonraki sınavların haftaya ertelendiği duyuruldu.

Saldırgan Bayar’ın FETÖ’cü olmakla suçlandığı ve saldırıyı bu nedenle gerçekleştirdiği öne sürüldü. Bu suçlamanın karşılıklı olduğu; Bayar’ın da öldürdüğü 4 kişiyi FETÖ’cülükle suçladığı ve onlar hakkında rapor hazırladığı öğrenildi. Bayar hakkında ayrıca sözlü saldırı nedeniyle idari soruşturma başlatılmış olduğu kaydedildi.

“YÖK VE REKTÖRLÜK KORUYORDU…”

Saldırının ardından gözyaşlarına boğulan Prof. Dr. Ayşe Aypay, kendisinin adliyede olduğu için ölümden kurtulduğunu belirterek, “Eğer ifade vermeye gitmeseydim 5’inci cenaze bendim” dedi. Yükseköğretim Kurumu ve Rektörlüğü suçlayan Aypay, “1.5 yıldır defalarca dilekçe verdik, hepsinin üzerine yattılar. Neden işlem yapmadılar? Volkan Bayar’a dokundurtmadılar. Volkan’ı korumanın bedelini kim ödeyecek?” diye sordu. Aypay, şöyle devam etti: “Benim eşim, onun iftiraları yüzünden işinden atıldı. 5,5 ay hapis yattı. Kim bedelini ödeyecek? Bir sürü arkadaşım mağdur oldu. Bütün bunlara rağmen rektörlük sonuna kadar korudu. Kavga dövüş taratıp sistemlere soktuk biz o dilekçeleri ama hiçbirine cevap alamadık. Şimdi kim verecek 4 tane mazlum canın hesabını? Volkan Bayar gerçek anlamda vatan haini, tescilli FETÖ’cü olduğu her ifadesinde ortada olan birşeyi kimse görmek istemedi. Defalarca yalan söylediğini söyledik. Mahkeme beraat ettirdi, Volkan’ı korudular.”
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise bu iddialar üzerine Twitter’dan yaptığı açıklamada, savcılığın açmış olduğu soruşturmanın olayı aydınlatacağına inancı olduğunu söyledi. Saldırgan hakkında YÖK’e verilen 3 şikayet dilekçesinin de rektörlüğe iletildiği, ancak incelemenin devam ettiği sırada saldırının yaşandığı bildirildi.

ASIL HEDEF DEKAN MIYDI?

Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen de saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Daha sonra cinayetleri işliyor. Elinde tabancayla binayı terk ettikten sonra da güvenlikçilerimiz takip ediyor. Biraz ileride ise polis zanlıyı derdest ediyor. Durum bundan ibaret. Başımız sağ olsun.”
Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel ise, olay sonrası Twitter’dan paylaştığı videoda, “Arkadaşlar ben iyiyim. Saldırganın akli dengesi yerinde değil, pek çok kişiyi şikâyet eden bir insan. Önce benim odama geliyor, beni bulamayınca diğer odalara giriyor. Okula henüz ulaşamadım, bir program için dışarıdaydım. Ancak korkulan bir insandı” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X