Üniversite-sanayi işbirliği

İnegöl’ün ihracatta daha fazla pay alması için izel sektör ve üniversite işbirliği devam ediyor. Son olarak İTSO ile Uludağ Üniversitesi, dış ticaret alanında deneyimli personel yetiştirilmesi amacıyla Dış Ticaret Eğitimi düzenledi.

Üniversite-sanayi işbirliği

İnegöl’de dış ticaret ve uluslararası pazarlama konusunda faaliyet gösteren firmaların ihracat departmanlarında çalışanlar için 3 gün süreli Dış Ticaret Eğitimi düzenlendi. 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim programına katılanlara, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Barbaros Kemer tarafından eğitim verildi. 

İTSO üyesi firmalara yönelik gerçekleştirilen eğitim programında İhracat ve İthalat Uygulamaları Prosedürleri, Dış Ticarette Kullanılan Teslim Şekilleri, Dış Ticarette Ödeme ve Tahsilat Yöntemleri ile Dış Ticarette Kullanılan Belgeler, Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları ile İhracatta Devlet Destekleri konuları anlatıldı. Toplam 6 kurluk eğitim programını tamamlayan katılımcılar her kur için ayrı sertifika almaya hak kazandılar.

KALİFİYE ELEMAN

İTSO Başkanı Metin Anıl, kurs programının üniversite sanayi iş birliğinde atılan en somut adımlardan biri olduğunu vurguladı. Ticari ilişkilerde eğitimli ve deneyimli personel çalıştırılmasının önemine değinen Anıl, “Firmaların küresel ekonomide pazarlardaki pozisyonlarının belirlenmesinde, barındırdıkları kalifiye elemanların rolü oldukça fazladır. Bu nedenle, firmalara personel eğitimleri konusunda destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X