Üniversitede ‘Trump’ isyanı

ABD Başkanı Donal Trump’ın izlediği politikalara yönelik protestolar üniversiteye de sıçradı. Berkeley Üniversitesi’nde Trump destekçisi ırkçı yazar Milo Yiannopoulos’un konuşması engellenirken ortalık savaş alanına döndü.

Üniversitede ‘Trump’ isyanı

ABD’de aşırı sağ görüşleriyle bilinen ve Trump’ın ateşli savunucularınadan olana Breitbart News’un İngiliz köşe yazarı Milo Yiannopoulos’un konuşma yapmak için ülkenin köklü üniversitelerinden olan Berkeley’e davet edilmesi şiddetli protestolara neden oldu.

Yiannopoulos’un konuşma yapmak için üniversiteye geleceğini haber alan bin 500 kişi konferansın düzenleneceği Berkeley Öğrenci Birliği binası önünde toplandı. Polis topluluğu defalarca dağılmazlarsa tutuklanacakları yolunda uyardı. Bununu üzerine başlayan şiddet olayları sonucu öğrenci birliği binasının camları indirildi, binanın önüne metal barikatlar yığıldı. Polis göz yaşartıcı sprey kullanırken, birçok öğrenciyi de göz altına aldı.

İPTAL EDİLDİ

Çıkan olaylar nedeniyle etkinlik iptal edildi. Berkeley Üniversitesi sözcüsü Dan Mogulof, yaptığı açıklamada, ‘Fikir özgürlüğünün beşiği olmuş okulumuz için bugün hiç gurur verici bir gün değildi’dedi. 

Geçtiğimiz yıl da Yiannopoulos üniversitede bir konferans vermek istemiş, ancak konferans protestolar yüzünden iptal edilmişti. 

Milo Yiannopoulos, ırkçı ve İslam karşıtı görüşleriyle bilinen bir yazar. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X