Üniversiteler arasında iyi niyet anlaşması

Filistin Politeknik Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Üniversiteler arasında iyi niyet anlaşması

Geçtiğimiz günlerde Kudüs ziyaretleri kapsamında Filistin üniversiteleri ile temaslarda bulunan BTÜ Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Uzman Alev Cuydur’un daveti sonrası Filistin Politeknik Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Üyesi Prof. Dr. Imad Al-Khatib üniversiteyi tanımak ve geliştirilebilecek ortak işbirlikleri hakkında görüşmek üzere BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’e ziyarette bulundu. 

BTÜ hakkında Filistin Politeknik Üniversitesi Rektörüne bilgiler aktaran Rektör Karademir, “Genç bir teknik üniversite olarak kısa zamanda en yeni cihazlarla donanımlı laboratuvarlar kurduk. Nitelikli bir akademik kadroya sahibiz. Yapay zeka ve robotlar alanında çalışmalar yürüten ve sanayiye yönelik projeler geliştiren bir üniversiteyiz. Araştırma üniversitesi olduğumuz için yüksek lisans ve doktora öğrencisi sayısını yüksek tutmaya çalışıyoruz. Proje üretmek bizim için çok önemli çünkü geliştirdiğimiz projeler sanayiye ve dolayısıyla ekonomiye katkı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Birlikte yürütülecek projeler ve öğrenci değişimleri ile güç bulacaklarını ifade eden Filistin Politeknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Imad Al-Khatib de, “Bilimsel araştırmalarımızda İsrail yönetiminin engeline takılmakla beraber gençlerimiz ve bizler Filistin’den başka gidecek yerimiz olmadığını o nedenle kalıp mücadele etmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bu nedenle her şeye rağmen çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Kardeş ülke olarak Türkiye’nin her zaman Filistin halkının yanında olduğunu vurgulayan BTÜ Rektörü Karademir, üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X