Üniversiteler karıştı: 167 gözaltı

Ankara Gazi, Sütçü İmam, Bingöl ve Çukurova üniversitelerinde öğrenciler arasında dün gerginlik yaşandı.

Üniversiteler karıştı: 167 gözaltı

Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgaya, çevik kuvvet ekipleri ve özel güvenlik ekipleri biber gazı ile müdahale etti.

Kahramanmaraş’taki Sütçü İmam Üniversitesi’nde önceki gün karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında başlayan gerginlik dün de devam etti. Fakülte binasının camlarının kırıldığı olayda polis, 67 öğrenciyi gözaltına aldı.

MÜDÜR YARDIMCISI YARALANDI

Öte yandan olaylar sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Fahri Aktaş ensesine atılan bir taşın isabet etmesi nedeniyle yaralandı. ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen müdür yardımcısı ayakta tedavi edildi. Emniyet Müdürü Zeki Zeybek de hastaneye gelerek emniyet müdür yardımcısının sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

TAŞLI SOPALI KAVGA

Adana’daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) kampüsündeki R1 dersliğinin önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle sloganlar atıp yürüyüşe geçti. Yemekhaneye kadar yürüyen öğrenciler burada Uludere olaylarıyla ilgili açıklama yapıp, kampus içinde sloganlar attı. Bu sırada bazı binalardan yürüyen sol görüşlü öğrencilere taş yağdırıldı.  Çıkan arbedeye TOMA’larla önlem alan polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıtılan öğrencilerden sol görüşlüler kütüphaneye ve R1 dersliğine girip buradaki sağ görüşlü olduğu belirtilen öğrencileri rehin aldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle sol görüşlü yaklaşık 100 öğrenci gözaltına alındı.

BÜ’DE POLİS MÜDAHALESİ

Bingöl Üniversitesi’nde (BÜ) eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Yaklaşık 1 hafta önce üniversitede iki grup arasında yaşanan olaylara karıştığı iddiasıyla aralarında bazı Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin de bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X