‘Üniversiteler sadece diploma vermemeli’

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitelerin sadece diploma veren bir kurum olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

‘Üniversiteler sadece diploma vermemeli’

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Bursa İl Müdürlüğü’nün yurtlarında kalan üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Genç nüfusun ülkedeki en önemli potansiyellerinin başında geldiğini vurgulayan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, gelişmiş ülkelere oranla genç nüfusun Türkiye’de çok daha yüksek olduğunu söyledi. Üniversite olarak, eğitime, bilime ve Türkiye’nin geleceğine daha fazla katkı yapmak için 3. Nesil Üniversite hedefini ortaya koyduklarını belirten Rektör Ulcay, sadece mezun eden, diploma veren ya da meslek öğreten bir üniversite olmanın ötesinde artık eğiten, öğreten, meslek sahibi yapan, araştıran, buluş yaptıran ve bu buluşları ticari olarak satabilmeyi öğreten bir üniversite modeli oluşturmak istediklerini kaydetti.

Artık üniversitenin sadece diploma veren bir kurum olmaktan çıkması gerektiğinin altını çizen Ulcay, “Öğrenci sayımız çok fazla, öğretim üyesi sayımız ise yetersiz. Peki, bu kadar öğrenciye eğitim verecek, bunun yanında bilimsel araştırma yapacak ve boş zamanlarında sektörel çalışma yapacak akademisyenimiz olmazsa biz nasıl teknoloji üreteceğiz? İşte bu sorunu açıköğretim fakültesi ile kısmen çözmemiz mümkündür. Biz de bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Ders yoğunluğu azalan akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalar yapmasının önünü bu şekilde açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X