Üniversitelerde gerginlik

330 akademisyenin görevlerine KHK ile son verilmesinin ardından üniversitelerde başlayan tepkiler devam ediyor.

Üniversitelerde gerginlik

‘Akademi susturulamaz, geri döneceğiz’ yazılı pankartı açıp slogan atan protestocu grup, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önünde toplandı. Bu sırada üniversite dışından 4 kişinin grubun üzerine soda şişeleri fırlatıp kaçtığı görüldü. Aynı anda kampüsün içinde de açıklama yapan gruba tepki gösteren bir başka öğrenci grubu toplandı. Polis, akademisyen ve onları destekleyen öğrencilerin bulunduğu grubun önünü kalkanlarla kapattı.

Daha sonra grup adına Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Özgür Müftüoğlu açıklama yaptı. Polis, açıklama yapan gruba yönelen diğer öğrenci grubuna engel olmaya çalıştı. Bu sırada arbede yaşandı. Kampüs içindeki grup, sloganlar atarak gerçekleştirilen eyleme tepki gösterdi. Çevik Kuvvet Polisleri üniversiteye girerek burada slogan atan grubu dağıttı. Yaşanan gerginlik nedeniyle eyleme müdahale etmeye çalışan gruptan 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Her iki grup daha sonra dağıldı.

KOCAELİ’DE 10 GÖZALTI

Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi’nde de yaklaşık 50 öğrenci ve öğrencilere destek olan bazı akademisyenler, Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden uzaklaştırılan akademisyenlere destek olmak amacıyla açıklama yapmak istedi. Öğrenciler, ‘Hayır susturulamaz üniversite teslim olmaz’ yazılı pankart açıp basın açıklaması yapmak isterken, çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi önlem aldı. Polis, izinsiz açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini belirterek öğrencilerin dağılmasını istedi. Karşı çıkan öğrenciler ile polis arasında arbede çıktı. TOMA’dan, öğrenci grubuna su sıkılarak dağıtılmak istedi. Ardından 10 öğrenci gözaltına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X