Üniversitelere Ar-Ge desteği

Türkiye’de geçen yıl merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge çalışmalarına harcanan miktardan en yüksek payı 3,3 milyar lirayla üniversite fonlarından finanse edilen ‘genel bilgi gelişimi faaliyetleri’ alırken, yeryüzünün keşfine yönelik Ar-Ge faaliyetleri için

Üniversitelere Ar-Ge desteği

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2016 yılında merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge faaliyetlerine yapılan harcama bir önceki yıla kıyasla yüzde 21,6 artarak, 7,5 milyar liraya çıktı. Bu yıl ise söz konusu faaliyetler için yaklaşık 8,2 milyar lira ayrıldı. Ar-Ge faaliyetlerine yapılan harcamalar sosyoekonomik hedeflere göre incelendiğinde, en fazla kaynağın üniversite fonlarından finanse edilen genel bilgi gelişimi faaliyetlerine ayrıldığı görüldü. Üniversitelerin Ar-Ge çalışmaları için geçen yıl merkezi yönetim bütçesinden 3,3 milyar lira harcandı. Bu sene söz konusu çalışmalar için aktarılacak kaynak miktarı ise 2,9 milyar lirayı geçti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X