Üniversiteli dondurma ÜNİDO satışa çıktı

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı’nın ürettiği dondurmalar ‘Ünido’ markasıyla satışa sunuldu.

Üniversiteli dondurma ÜNİDO satışa çıktı

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Engin Yılmaz, Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında başlattıkları “Probiyotik ve prebiyotik (simbiyotik) kullanılarak yeni nesil dondurma üretimi” projesinin son ayağını tamamladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan üretim izni, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan da marka tescili yaptırılan dondurma, “Ünido” adıyla satışa sunuldu.

İlk aşamada sade ve çikolatalı ürünler dondurma severlerle buluşurken, önümüzdeki günlerde probiyotik ve prebiyotiklerin kullanıldığı ‘simbiyotik’ ürünler de tüketiciye sunulacak. Ünido dondurma, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yarımşar kiloluk paketler halinde satılıyor.

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Ertan Güneş, meyveli yoğurt, kefir, sahlep ve yöresel peynir çeşitlerinin üretiminin gerçekleştirileceği altyapı hazırlıklarının sonbahar döneminde tamamlanacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X