Üniversiteli öğrenciler İnegöl’ü tanıyor

İnegöl’e ilçe dışından gelen Meslek Yüksek Okulu birinci sınıf öğrencilerine yönelik Kent Oryantasyonu Programı başlatıldı.

Üniversiteli öğrenciler İnegöl’ü tanıyor

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu işbirliğinde gerçekleştirilen program çerçevesinde 208 öğrenciye İnegöl Kent Müzesi, Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, İshakpaşa Külliyesi, Tarihi Kapalı Çarşı, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi, Baykoca Türbesi ve Ortaköy Kervansarayı gezdirildi.

Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi’nde, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, öğretim görevlileri ve Kent Oryantasyonu Programı’na katılan öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile birlikte, İnegöl dışından gelen Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencilerinin kente uyum sürecinin hızlanmasını sağlamak, sosyal ve kültürel beklentilerini karşılamasına katkı sağlamak amacıyla Kent Oryantasyonu Programı’nı hayata geçirdiklerini söyledi. Aktaş, ilçeye öğrenim görmek için gelen öğrencilerin adaptasyon süresini kısaltmak ve öne çıkan tarihi ve turistik değerlerin tanıtılmasını amaçladıklarını anlattı.

‘GEÇMİŞİ BİLMELİYİZ’

İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper ise, öğrencilerin kenti tanıması için müze ziyaretlerinde bulunduklarını söyledi. Geçmişi bilmeden geleceği inşa etmenin mümkün olmadığını ifade eden Alper, “Geçmişi iyi tanırsak, geleceğe daha iyi bir adım atabiliriz. Gelecekteki adımlarımız her zaman geçmişle sağlamlaşır. İnsanlar ne yapmış, niye yapmış, o zaman nasıl çalışmış öğrenmek lazım. İnsan geçmişe baktığı zaman yeni icatlar sağlayabilir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X