Üniversiteli siber çete 6 bin kişiyi dolandırmış

İstanbul’da 6 bin kişiyi ‘çağrı merkezi’nden arayıp “Size sağlık sigortası yaptık” yalanıyla 3 milyon TL dolandıran çetenin 14 üyesi elektronik kelepçeli ev hapsine çarptırıldı

Üniversiteli siber çete 6 bin kişiyi dolandırmış

Her seferinde yeni yöntemlerle kurbanlarının karşısına çıkan dolandırıcılar bu kez farklı bir yolu tercih etti. İstanbul polisi artan şikayetler üzerine yaptığı araştırmada üniversiteli öğrencilerden oluşan 14 kişilik bir çetenin varlığına ulaştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kağıthane’de düzenlediği operasyonda liderliğini M.Y. ve U.S’nin yaptığı “siber dolandırıcılık” çetesini çökertti. Baskında 14 kişi gözaltına alındı.

Emniyette yapılan sorgulamada zanlıların kullandığı yöntem de ortaya çıktı. Edinilin bilgiye göre, çağrı merkezlerinden kurbanlarını arayan çete üyelerinin, “Bizden 1 yıllık sağlık sigortası kullanmışsınız”, “1 yıllık sınırsız check-up kullanmışsınız” ya da “Sigorta hizmeti ve yol yardımı almışsınız” dediklerinden bir yıllık yenileme için 600 TL, itiraz edenlerden de ‘iptal işlemi’ adı altında 300 TL topladıkları tespit edildi. Çetenin bu yöntemle toplam 3 milyon TL vurgun gerçekleştirdiği tespit edildi.

EV HAPSİ ALAN ÇETE ÜYELERİ BALKONA BİLE ÇIKAMAYACAK

 

Çetenin bu yöntemi kullanarak bugüne kadar 6 bin kişiden 3 milyon TL para dolandırdığı belirlendi. Öte yandan çağrı merkezindeki bilgisayarlarda da “Regex” adlı programın kurulu olduğu, bu program sayesinde cep telefonundan kart bilgilerini tuşlayanların tüm bilgilerinin ele geçirildiği görüldü.

Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen çete üyelerine ise mahkeme örnek bir ceza verdi. 8’i kadın 14 çete üyesi, elektronik kelepçeli ev hapsine çarptırıldı. Bu cezayı alan çete üyeleri evlerinin balkonuna dahi çıkamayacak. Haftada 1 gün, 2 saatlik izinle bağlı bulundukları karakola giderek imza atacak. 2 çete üyesi ise halen aranıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X