Üniversiteye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacak

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılacak 400 yataklı Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi ’nin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Üniversiteye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacak

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez, son 1.5 yılda atılan adımlar ve gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, öncelikle tıp öğrencilerinin iyi hekim olabilmeleri için birtakım uygulamalar başlattıklarını, Simülasyon Merkezi’nin bunlardan biri olduğunu söyledi.  Öğrencilerin burada gerçek hasta ile karşılaşmadan simülasyonları ve modeller üzerinde her türlü deneyimi kazandığını anlatan Dekan Prof. Dr. Gürel, yapılan iyileştirmeler sayesinde dünyanın en zor sınavları arasında yer alan Tıpta Uzmanlık Sınavlarında (TUS) başarılarının arttığını kaydetti.

 

HAYIRSEVERLERE DESTEK ÇAĞRISI

 

Üniversite Hastanesi’nin 40 yıldır Bursa ve Güney Marmara Bölgesi’nde çok önemli sağlık hizmeti yükünü omuzladığını ve en kaliteli hizmeti verme konusunda kararlılıklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. Selim Gürel, Bursa kamuoyunu ve hayırsever sanayici ve işadamlarını da destek vermeye çağırdı.

 

Başhekim Doç. Dr. Yakup Canıtez de, kurum, hasta hizmetleri, kalite standartları gereği teknik altyapının sürekli güncellendiğine işaret ederek, bu kapsamda yaklaşık 8 milyon liralık cihaz alımını kurum kaynaklarıyla, 3 milyon liralık da klinik-poliklinik yenileme çalışmalarını bağışlarla tamamladıklarını anlattı.

 

YENİ YATIRIMLAR

 

Doç. Dr. Canıtez’in verdiği bilgilere göre, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde işadamı Faik Çelik’in bağışlarıyla 1000 metrekare alanda Tıbbi Onkoloji ve Kemoterapi Merkezi;  800 metrekare alanda kan verme üniteleri ve laboratuvarlar yapılacak.  İnşaatları ise 2017’nin ilk aylarında bitecek. Canıtez, acil, yanık merkezi ve acil ameliyathanelerinin yenileneceğini, 10 bin metrekare alanda yer alacak ek inşaat için kaynak aradıklarını, bunun için hayırsever Bursalıların desteğini beklediklerini söyledi. 

Tıp Fakültesi Hastanesi, Güney Marmara Bölgesi’nde ilk defa robotik tedavi uygulayacak cyberknife (robotik cerrahi) alınması için harekete geçti. Yaklaşık 14 milyon liraya alınacak cyberknife ile özellikle kanser ve tümör tedavileri başarıyla yapılabiliyor. Cihazın Sağlık Bakanlığı ve bağışçılardan gelecek kaynaklarla alınması planlanıyor. Halen 168 bin metrekare alanda hizmet veren Tıp Fakültesi Hastanesi, yaklaşık 70 bin metrekare alanda hizmet verecek Çocuk ve Kadın Doğum ve Hastanesi’ni yapmak için hazırlıklarını tamamladı.  Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesinin karşısında yapılacak 400 yataklı hastanenin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X